Ραχόι: Ενας προϋπολογισμός, ένας υπουργός Οικονομικών για όλη την ευρωζώνη - iefimerida.gr

Ραχόι: Ενας προϋπολογισμός, ένας υπουργός Οικονομικών για όλη την ευρωζώνη

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι/ Φωτογραφία: Geert Vanden Wijngaert/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης και ενός υπουργού Οικονομικών των χωρών της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης αναμένεται να τεθεί η Ισπανία, στην επόμενη προγραμματισμένη τετραμερή σύνοδο της 28ης Αυγούστου.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βαθύνει η οικονομική και νομισματική ένωση», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι αναφερόμενος στην ημερησία διάταξη της λεγόμενης G4 την 28η Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία.

«Η Ισπανία θα ταχθεί υπέρ ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών, υπέρ ενός ευρωπαϊκού προϋπολογισμού που θα επιτρέψει την προοδευτική προσέγγιση του βιοτικού επιπέδου και του πλούτου όλων των ευρωπαϊκών χωρών», συνέχισε ο Ραχόι, ο οποίος θα συμμετάσχει στη σύνοδο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

«Η Ισπανία θα στοιχηματίσει στα ευρωομόλογα, ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών που θα εκδίδει ευρωομόλογα, τα οποία θα έχουν ασφαλώς επαρκή αξιοπιστία και υποστήριξη από τις αγορές, ώστε να μπορούμε όλοι μας να χρηματοδοτούμαστε με πολύ χαμηλές τιμές» συμπλήρωσε.

Υπέρ ενός κοινού υπ. Οικονομικού αλλά και και κοινού προϋπολογισμού έχει ήδη ταχθεί και ο Εμάνουελ Μακρόν, κάτι όμως που θα απαιτούσε αλλαγή των συνθηκών.

Η Μέρκελ από την πλευρά της, είχε δηλώσει έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία ενός τέτοιου υπουργείου και ενός προϋπολογισμού της ευρωζώνης, έπειτα από την κοινή γαλλογερμανική υπουργική σύνοδο στο Παρίσι τη 13η Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη G4 Ραχόι Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ