Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ετοιμάζει δύο μαγικές βραδιές στο Ηρώδειο για τον Σεπτέμβριο.

Το Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας για τα 40 χρόνια από τον θάνατό της στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 15 τον Ερωτόκριτο, το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή, με πρωταγωνίστρια στο ρόλο της Αρετούσας τη Μαρίνα Σάττι.

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ερωτόκριτος, Μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος, η μεγάλη επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο, παρουσιάζεται για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Δημήτρης Μαραμής υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο, αλλά και τη μουσική διεύθυνση του Ερωτόκριτου, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

H πρώτη παραγγελία μιούζικαλ της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σεζόν 2016/17, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και ενθουσιάζοντας το πολυπληθές κοινό που το παρακολούθησε στις 10 sold out παραστάσεις.

Ο Δημήτρης Μαραμής συνέθεσε ένα έργο γεμάτο δυνατές μελωδίες, πάνω στο αριστούργημα του Κορνάρου, κρατώντας την κρητική διάλεκτο και το μέτρο (δεκαπεντασύλλαβος) του έργου.

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Με επιρροές από τη μουσική παράδοση της Κρήτης, αναφορές στην τζαζ, τα μπλουζ, αλλά και τον Χατζιδάκι, ο συνθέτης δημιούργησε ένα νέο μελωδικό σύμπαν για τους χιλιάδες στίχους του Ερωτόκριτου.

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Η Μαρίνα Σάττι στο ρόλο της Αρετούσας -Το πιο συζητημένο όνομα του καλοκαιριού

Η Μαρίνα Σάττι, η οποία ερμηνεύει την Αρετούσα, είναι το πιο πολυσυζητημένο όνομα στην ελληνική μουσική τον τελευταίο καιρό, μετά και την κυκλοφορία του νέου της κομματιού, το οποίο έχει κάνει πάνω από 15 εκατομμύρια views στο YouTube.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Μουσικής του Μπέρκλεϋ (2012), ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Τζαζ (2009).

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Μπόμπυ ΜακΦέρριν, Ουέην Σόρτερ, Νίκος Κυπουργός, και έχει δανείσει τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις (West Side Story, Shrek the Musical, Ο βιολιστής στη στέγη κ.ά.), ενώ έχει δουλέψει με σκηνοθέτες όπως οι Θ. Μοσχόπουλος, Λ. Κονιόρδου, Ν. Μαστοράκης. Τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται πάνω στην πολυφωνική μουσική και συνθέτει πρωτότυπη μουσική για θέατρο και κινηματογράφο.

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Μαρίνα Σάττι (Αρετούσα) Γκωτιέ Βελισσάρης (Πολύδωρος), Ιωάννα Φόρτη (Νένα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας)
Φωνητικό σύνολο: Βασίλης Δημακόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Νικόλαος Κατσιγιάννης, Γιάννης Κοντέλλης, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος, Σταμάτης Πακάκης, Στρατής Στηλ, Σπύρος Σώκος
Συμμετέχει εννεαμελές ενόργανο σύνολο

15 Σεπτεμβρίου 2017 / Ώρα έναρξης: 21.00

Η Λυρική με τη Μαρίνα Σάττι Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας, 40 χρόνια από τον θάνατό της

Με ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 14 Σεπτεμβρίου στις 21.30, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη Μαρία Κάλλας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατό της, το 1977 στο Παρίσι.

Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας.

Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης.

Το Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum, ένα διεθνές φόρουμ για τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ