Στις πρόβες η «Αυλή των Θαυμάτων» του ΚΘΒΕ -Με Τσιάνο και Τσακνή [εικόνες] - iefimerida.gr

Στις πρόβες η «Αυλή των Θαυμάτων» του ΚΘΒΕ -Με Τσιάνο και Τσακνή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «Η Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ξεκίνησε πρόβες στη Μονή Λαζαριστών.

Ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος, η σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδου -που επιστρέφουν μετά από 14 χρόνια στο ΚΘΒΕ- καθώς και το επιτελείο των ηθοποιών, βρέθηκαν στο ολοκληρωμένο σκηνικό της παράστασης για τις πρώτες πρόβες του έργου-σταθμού της νεοελληνικής δραματουργίας.

Ένα έργο που, 60 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση από το Θέατρο Τέχνης, παραμένει διαχρονικό.

Στις πρόβες η «Αυλή των Θαυμάτων» του ΚΘΒΕ -Με Τσιάνο και Τσακνή [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Την μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής, ενώ τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Στις πρόβες η «Αυλή των Θαυμάτων» του ΚΘΒΕ -Με Τσιάνο και Τσακνή [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα, Νατάσα Δαλιάκα, Θανάσης Δισλής, Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Θεόδωρος Ιγνατιάδης, Δημήτρης Καλαντζής, Μαρία Καραμήτρη, Λευτέρης Λιθαρής, Ειρήνη Μουρελάτου, Ηλίας Μπερμπέρης, Χάρης Παπαδόπουλος, Εύη Σαρμή.

Τέλη της δεκαετίας του 1950.
Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται: ένας Μικρασιάτης γέρος πρόσφυγας σκαρφαλωμένος στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που ψάχνει τον εγγονό της, μια χήρα που σιγοτραγουδά τη «Ραμόνα», ένας ονειροπόλος, ένα ανδρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται άλλοτε μαλλιοτραβιέται και σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός.
Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τί βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στις πρόβες η «Αυλή των Θαυμάτων» του ΚΘΒΕ -Με Τσιάνο και Τσακνή [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Έναρξη: 7 Οκτωβρίου 2017, στη Μονή Λαζαριστών (Κεντρική Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ