ΚΚΕ: Για την καταστροφή στα Κύθηρα ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα - iefimerida.gr

ΚΚΕ: Για την καταστροφή στα Κύθηρα ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τις καταστροφές που σημειώνονται στα Κύθηρα από τις πυρκαγιές εδώ και τρεις ημέρες, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι τώρα, απαιτώντας παράλληλα την άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων από το κράτος.

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «οι μεγάλες καταστροφές στα Κήθυρα, ειδικά στις δασικές εκτάσεις και τις αγροτικές καλλιέργειες, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που διατηρούν τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αφήνουν παντελώς απροστάτευτα τα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες».

Επίσης, το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές «να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα Κήθυρα και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα».

Η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας πως πρέπει «κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης» αλλά και «να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100%, σε εισόδημα και υποδομές, οι πληγέντες από το κράτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΚΕ Κύθηρα πυρκαγιά κυβερνήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ