Σήμερα οι προσφορές για το ΔΕΣΦΑ - iefimerida.gr

Σήμερα οι προσφορές για το ΔΕΣΦΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «σενάρια» του ΔΕΣΦΑ για τη ζήτηση αναπτύσσονται, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρίας (35% από τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ -3,31% και 31% από το ΤΑΙΠΕΔ).

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει σήμερα και όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά την επίσκεψή του στο Διαχειριστή την περασμένη εβδομάδα, προϋποθέσεις για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας είναι ο σεβασμός του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της από όλους τους εμπλεκόμενους, η διασφάλιση δίκαιου τιμήματος (βάση εκκίνησης όπως είπε είναι το αποτέλεσμα του προηγούμενου διαγωνισμού, δηλαδή 400 εκατ. ευρώ) και η διατήρηση της δημόσιας παρουσίας στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την τελευταία (Ιούνιος 2017) μελέτη ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου για την περίοδο 2018 - 2017, η κατανάλωση φυσικού αερίου κατά τη φετινή χρονιά προβλέπεται να φθάσει στα 4,1 δισ. κυβικά μέτρα, μέγεθος που είναι αυξημένο κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση που περιελάμβανε η αντίστοιχη μελέτη του ΔΕΣΦΑ για την περίοδο 2017 - 2026.

Πηγή: euro2day.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ