Ικανοποίηση Τραμπ για τις κυρώσεις του ΟΗΕ στην Β. Κορέα - iefimerida.gr

Ικανοποίηση Τραμπ για τις κυρώσεις του ΟΗΕ στην Β. Κορέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν χθες, μια μέρα μετά την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξει νέες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας για τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

"Μόλις ολοκλήρωσα μια τηλεφωνική συζήτηση με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Πολύ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος με την ψήφο 15-0 των Ηνωμένων Εθνών με κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ.

Ικανοποίηση Τραμπ για τις κυρώσεις του ΟΗΕ στην Β. Κορέα  | iefimerida.gr 0

Ρεξ Τίλερσον: Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες θα συζητήσουμε για την Β. Κορέα

Ικανοποίηση Τραμπ για τις κυρώσεις του ΟΗΕ στην Β. Κορέα  | iefimerida.gr 1

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει τι αναμένει η διεθνής κοινότητα, και πως η απόφαση αυτή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ότι υπάρχουν κοινές απόψεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την υπόθεση της Βόρειας Κορέας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υλοποίηση των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας θα παρακολουθείται στενά, αναφορικά με την τήρησή τους από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι όταν ωριμάσουν οι συνθήκες ''θα μπορούμε να καθίσουμε και να έχουμε έναν διάλογο αναφορικά με το μέλλον για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας''.

Η υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας δείχνει ότι ο κόσμος αναμένει από τις δύο χώρες να βοηθήσουν την Βόρεια Κορέα ν’ αποδεχτεί την πραγματικότητα, τόνισε.

Κατά τον Ρεξ Τίλερσον, το καλύτερο μήνυμα που θα μπορούσε να στείλει η Βόρεια Κορέα για το ενδεχόμενο έναρξης συνομιλιών, είναι να σταματήσει τις δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι υπάρχουν ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με την Βόρεια Κορέα, προκειμένου να ομαλοποιούνται οι καταστάσεις έντασης.

Αναφερόμενος στο Κρεμλίνο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν με πραγματισμό τις σχέσεις τους με την Ρωσία, ενώ οι δύο χώρες μπορούν να εργαστούν μαζί για την επίλυση κοινών προβλημάτων.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ρωσία, καθώς δεν είναι σωστό να διακοπούν οι σχέσεις, εξαιτίας ενός θέματος.

Ο Τίλερσον τόνισε ότι είπε στον Ρώσο ομόλογό του, Λαβρόφ, ότι η εμπλοκή στην αμερικανική προεκλογική διαδικασία είναι σοβαρό θέμα, ενώ τέλος δήλωσε επίσης, ότι η Ρωσία άφησε να εννοηθεί ότι έχει την διάθεση σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Ουκρανίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Τραμπ ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΟΗΕ κυρώσεις Β. Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ