Στην τελική ευθεία το πιο κρίσιμο τετ-α-τετ Παπαδήμου με Τρόικα - iefimerida.gr

Στην τελική ευθεία το πιο κρίσιμο τετ-α-τετ Παπαδήμου με Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιο κρίσιμη ημέρα για την Ελλάδα είναι η σημερινή, καθώς όπως όλα δείχνουν μέχρι το βράδυ θα κριθεί και το μέλλον τις χώρας. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Παπαδήμος επικοινώνησε νωρίτερα με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Όπως όλα δείχνουν η συμφωνία και για το PSI, αλλά και για τη νέα δανειακή σύμβαση έχει κλείσει.

Σε ότι αφορά τον 13ο και 14ο μισθό φαίνεται πως σώζονται τελικά, ωστόσο αναμένεται να μπει πλαφόν στους μισθούς μέχρι 1.500 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός θα συμφωνηθεί να παραμείνει στα επίπεδα που βρίσκεται τώρα, ενώ ανοιχτά παραμένουν ακόμα τα σενάρια για τις μετοχές. Αν και όπως φαίνεται υπάρχει μία αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίες στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει οι επικουρικές συντάξεις αλλά και οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση με την Τρόικα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι σκληρές, όπως και οι τελικές αποφάσεις και όπως ανέφερε και χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος «τώρα είναι η ώρα των δεσμεύσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ