Βατικανό: Εκκληση στον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης - iefimerida.gr

Βατικανό: Εκκληση στον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Νικολάς Μαδούρο με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό/Φωτογραρία: Andreas Solaro/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με επιστολή της η Αγία Έδρα απευθύνει έκκληση στην ηγεσία Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης αλλά και να αποφεύγουν οι δυνάμεις ασφαλείας τη χρήση υπερβολικής βίας όταν αντιμετωπίζουν διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

«Τρέχουσες πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της Συντακτικής Συνέλευσης, δημιουργούν κλίμα έντασης και σύγκρουσης και εκλαμβάνουν το μέλλον ως δεδομένο» αναφέρει σε επιστολή του το Βατικανό ζητώντας από την κυβέρνηση Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της.

Το Βατικανό κάλεσε επίσης τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να αποφύγουν «την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας».

Στη δήλωση της Αγίας Έδρας απευθύνεται έκκληση για μια λύση με διαπραγματεύσεις βάσει των ίδιων κατευθυντήριων γραμμών που είχε ορίσει πέρυσι το Βατικανό, όταν μεσολάβησε για την πραγματοποίηση συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, οι οποίες αργότερα κατέρρευσαν.

Το Βατικανό καλεί επίσης «όλους τους πολιτικούς πρωταγωνιστές και ιδιαίτερα την κυβέρνηση» να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ισχύον σύνταγμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαδούρο Βενεζουέλα Βατικανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ