Ο Καμίνης υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΣΥ απέναντι στη Φώφη -Δρομολογεί τις διαδικασίες παραίτησής του; - iefimerida.gr

Ο Καμίνης υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΣΥ απέναντι στη Φώφη -Δρομολογεί τις διαδικασίες παραίτησής του;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να διεκδικήσει την προεδρία της Κεντροαριστεράς απέναντι στη Φώφη Γεννηματά έλαβε ο Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr ο Δήμαρχος Αθηναίων αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά από προτροπή του Νίκου Αλιβιζάτου.
Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες ο Γιώργος Καμίνης έχει ήδη συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Ν. Αλιβιζάτο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προεδρου στην ΔΗΣΥ θα είναι διαφανής.

Από την πλευρά του πάντως, ο Νίκος Αλιβιζάτος δήλωσε στην «Καθημερινή»: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι προέτρεψα οποιονδήποτε να είναι υποψήφιος στη διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου κόμματος», και πρόσθεσε ότι θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος μιας επιτροπής που έχει συσταθεί για να εγγυηθεί το αδιάβλητο μιας εκλογικής διαδικασίας ακόμη και να παροτρύνει –πόσο μάλλον να υποστηρίζει– μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Ως γνωστόν η ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΔΗ.ΣΥ έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο από τη βάση με ανοικτές διαδικασίες.

Κύκλοι Καμίνη: Θα είναι υποψήφιος υπό 3 προϋποθέσεις

Κύκλοι του Γιώργου Καμίνη επιβεβαίωναν την πληροφορία του iefimerida.gr ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει υπό τρεις προϋποθέσει;ς

  1. Διαφάνεια
  2. Ανοιχτές διαδικασίες
  3. Όχι ασφυκτικές προθεσμίες. Οπως διευκρίνιζαν αυτό δεν σημαίνει μακροχρόνια αναβολή των διαδικασιών ανάδειξης του προέδρου της ΔΗ.ΣΥ αλλά μια παράταση ελάχιστων εβδομάδων.

Οι ίδιοι κύκλοι τέλος, διευκρίνιζαν ότι ο Γιώργος Καμίνης «δεν θα διαταράξει τα δημαρχιακά του καθήκοντα» υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από δήμαρχος Αθηναίων.

Θα τηλεφωνήσει σε Φώφη, ΓΑΠ, Θεοχαρόπουλο και Στ. Θεοδωράκη

Οπως είχε προαναγγείλλει το iefimerida.gr, ο Γ. Καμίνης πραγματοποίησε γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα της ΔΗΣΥ, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στους οποίους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατέλθει υποψήφιος.

Η αντίδραση της Χ. Τρικούπη: Καλοδεχούμενος

Από την Χ. Τρικούπη το άτυπο σχόλιο για τις εξελίξεις ήταν: «Καλοδεχούμενος στη μάχη ο κ. Καμίνης, όπως και κάθε υποψηφιότητα που προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια νέα κεντροαριστερή παράταξη».

Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν απολύτως βέβαιη ότι η Φώφη Γεννηματά δεν μπορεί να ηττηθεί από τον Γ. Καμίνη.

Από την πλευρά του Ποταμιού τώρα, συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη, απέφυγαν τον σχολιασμό, αρκούμενοι να επαναλάβουν ότι τις δικές του αποφάσεις θα τις ανακοινώσει το Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ