Γκάμπριελ κατά ΗΠΑ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Επιδιώκουν οικονομικά συμφέροντα - iefimerida.gr

Γκάμπριελ κατά ΗΠΑ για κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Επιδιώκουν οικονομικά συμφέροντα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη είναι «περισσότερο από προβληματικές», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στο Βόλφσμπουργκ της βόρειας Γερμανίας, ο Γκάμπριελ επέκρινε τις ΗΠΑ ότι μετακινήθηκαν από τη συνεργασία τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο θέμα της Ρωσίας, λέγοντας ότι η συνεργασία αυτή αποτέλεσε βασικό στοιχείο στο να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στη Μόσχα στο παρελθόν.

«Ο νόμος δείχνει ξεκάθαρα ότι επιδιώκουν οικονομικά συμφέροντα και νομίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό», δήλωσε. «Ο επιθετικός συνδυασμός των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τα αμερικανικά οικονομικά συμφέροντα και οι δηλώσεις ότι θέλουμε να βγάλουμε το ρωσικό αέριο από την ευρωπαϊκή αγορά προκειμένου να πουλήσουμε το αμερικανικό αέριο σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδεχθούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Γκάμπριελ ΗΠΑ κυρώσεις ΡΩΣΙΑ ΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ