Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο] - iefimerida.gr

Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τροφή στα σαγόνια ενός μεγάλου λευκού καρχαρία παραλίγο να γίνει ένας Αμερικανός μελετητής της θαλάσσιας ζωής ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης.

Ο Γκρεγκ Σκόμαλ, ερευνητής του τμήματος Αλιευτικής Έρευνας της Μασαχουσέτης είχε πάει την περασμένη Δευτέρα με σκάφος του Atlantic White Shark Conservancy σε μια θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Τσάθαμ της Μασαχουσέτης για να μελετήσει τους λευκούς καρχαρίες του Ατλαντικού, όταν ένα κήτος μήκους περίπου 3,5 μέτρων που βιντεοσκοπούσε στράφηκε προς το μέρος του, άνοιξε τα φονικά σαγόνια του και δάγκωσε την κάμερά του.

Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

«Ο καρχαρίας κολυμπούσα κι εγώ σκεφτόμουν ότι θα τραβήξω υπέροχα πλάνα του ρύγχους του, ώστε να μπορέσουμε να τον ταυτοποιήσουμε. Συνέχισε, όμως, να κολυμπά προς το μέρος μου και ξαφνικά άνοιξε τα σαγόνια του και δάγκωσε την κάμερα», θυμάται ο Σκόμαλ.

Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα ο ερευνητής πάλεψε με το κήτος για να μην του αποσπάσει την κάμερα, που είχε γραπώσει. Τέσσερα δευτερόλεπτα αγωνίας...

Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο]  | iefimerida.gr 2

Ο Σκόμαλ λέει ότι έχει βιντεοσκοπήσει εκατοντάδες καρχαρίες ως τώρα, αλλά πρώτη φορά του συνέβη κάτι τέτοιο. Κατά την άποψή του ο θηλυκός καρχαρίας πλησίασε απλώς από περιέργεια για να διαπιστώσει τι ήταν η κάμερα. Αν ήθελε το κακό του, λέει, δεν υπήρχε περίπτωση να γλιτώσει.

Ραντεβού με τον τρόμο: Μεγάλος λευκός καρχαρίας δαγκώνει την υποβρύχια κάμερα ερευνητή [βίντεο]  | iefimerida.gr 3

«Είναι μια ασυνήθιστη συμπεριφορά αυτή. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν τον καρχαρία, πώς συμπεριφέρεται», δήλωσε.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ