Champions League: Το προφίλ των 5 υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού - iefimerida.gr

Champions League: Το προφίλ των 5 υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι θα μάθει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό του για τα πλέι οφ του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι στο γκρουπ των ισχυρών, θα βρουν μπροστά τους μία εκ των:

  • Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
  • Ριέκα (Κροατία)
  • Αστάνα (Καζακστάν)
  • Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
  • Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Όπως γίνεται αντιληπτό, καμία από τις υποψήφιες αντιπάλους δεν μπορεί να φοβίζει τους «ερυθρόλευκους». Η Καραμπάγκ είναι η νταμπλούχος του Αζερμπαϊτζάν. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Σαμτρέντια από τη Γεωργία (5-0, 0-1) και στον γ' προκριματικό τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία (0-0, 1-2). Πέρυσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας δύο φορές (2-0, 0-1) αλλά τερμάτισε τρίτη και αποκλείστηκε.

Η Ριέκα από την Κροατία κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της πέρυσι. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νιου Σεντς από την Ουαλία (2-0, 1-5) και στον γ' προκριματικό έκανε την έκπληξη απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, περνώντας με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0).

Η Αστάνα είναι η πρωταθλήτρια του Καζακστάν. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Σπάρτακς Γιούρμαλα από τη Λετονία (1-1, 0-1) και στον γ' προκριματικό τη Λέγκια Βαρσοβίας (3-1, 0-1). Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε πέρυσι στο Europa League, συντρίβοντάς τη με 4-1 στο Φάληρο και μένοντας στο 1-1 εκτός έδρας.

Η Σλάβια Πράγας πήρε το πρωτάθλημα στην Τσεχία έπειτα από 8 χρόνια. Στον γ' προκριματικό απέκλεισε δύσκολα την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-0, 2-1), ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει δύο φορές τον ΟΦΗ, μετρώντας έναν αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1993 (1-1, 1-0) και μια πρόκριση στο δεύτερο γύρο το 2000 (4-1, 2-2). Το 2001 την απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με δύο νίκες (1-2, 1-0), ενώ το 2002 απέκλεισε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τον ΠΑΟΚ (4-0, 1-0).

Όσο για Χάποελ Μπερ Σεβά, είναι η ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό (0-0, 1-0) και προέρχεται από το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Χόνβεντ από την Ουγγαρία (2-1, 2-3) και στον γ' προκριματικό ίδρωσε να βγάλει από τη μέση τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία (2-0, 3-1). Ο πρώην φορ της ΑΕΚ Τόμας Πέκχαρτ αγωνίζεται στους Ισραηλινούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ