Πότε αναμένονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα - iefimerida.gr

Πότε αναμένονται οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δύσκολη «εξίσωση» του προσδιορισμού των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για την περίοδο 2012-2015 και την ανάκτησή τους μέσω των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος καλείται να λύσει η ΡΑΕ.

Το θέμα θα απασχολήσει τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σήμερα αλλά είναι αμφίβολο αν θα οριστικοποιηθεί η τελική εισήγηση που θα υποβάλει στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΡΑΕ εδώ και μήνες εξετάζει ενδελεχώς τις δαπάνες ΥΚΩ της ΔΕΗ, η οποία ως γνωστόν διεκδικεί το ποσό των 735 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015. Ποσό, το οποίο πρόκειται να «κουρευτεί» τουλάχιστον κατά το ήμισυ, καθώς η ΡΑΕ αναμένεται να προσδιορίσει το ύψος των ανακτήσιμων ποσών περίπου στα 375 εκατ. Ευρώ.

Επίσης έχει γίνει γνωστό ότι θα γίνει εξορθολογισμός των κλιμάκων καθώς επίσης και αλλαγές στα κριτήρια του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.

Σημειώνεται τέλος ότι η επιστροφή των ΥΚΩ που δεν ανακτήθηκαν κατά τα παρελθόντα έτη αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση ωστόσο δίνεται η δυνατότητα η ανάκτηση να γίνει σε ορίζοντα πενταετίας.

Ετσι, το πλέον δύσκολο σημείο είναι ο επιμερισμός του κόστους των ΥΚΩ στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις δυσκολεύονται ήδη να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα τα χρέη στη ΔΕΗ να διογκώνονται, δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στην επιχείρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ ΡΑΕ υκω
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ