Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, ο Torch Power στο Ντουμπάι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, δεν υπήρξε κανέναν τραυματίας, καθώς οι κάτοικοι είχαν προλάβει να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσης γνωστή, η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ εγείρονται ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Σύμφωνα με τον ίδιο ένοικο η προσπάθεια κατάσβεσης άρχισε να έχει αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες.

Σε βίντεο φαίνεται πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η φωτιά σε μία κάθετη λωρίδα από διαμερίσματα στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται στην εύπορη περιοχή της Μαρίνας στο Ντουμπάι. Από την φωτιά μάλιστα άρχισαν να πέφτουν φλεγόμενα κομμάτια από ψηλά, ωστόσο η πυροσβεστική πρόλαβε και έθεσε υπό έλεγχο την φωτιά πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί στο επεισόδιο πυρκαγιάς του πύργου Τορτς», είπε η κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Μάλιστα, ο ίδιος ουρανοξύστης είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το 2015 λόγω της εύφλεκτης επένδυσης του κτιρίου,το οποίο σύμφωνα με την Daily Mail ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στο Γκρένφελ του Λονδίνου.

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Πάντως η φωτιά και τα συντρίμμια που έπεφταν από το κτίριο δεν εμπόδισαν όσους έμεναν κοντά στο σημείο να βγουν στα μπαλκόνια τους και να απαθανατίσουν το γεγονός.

Ντουμπάι: Μεγάλη φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντουμπάι φωτιά πύργος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ