Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: lesvosnews.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λέσβο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ Γέρας και Πλωμαρίου.

Την προσπάθεια των πυροσβεστών δυσχέραινε τόσο το δύσβατο της περιοχής όσο και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, η μεγάλη δασική πυρκαγιά που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε δυο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, στην περιοχή μεταξύ της γέρας και του Πλωμαρίου τέθηκε υπό έλεγχο. «Δεν υπάρχει αυτή της στιγμή ενεργό μέτωπο» δήλωσε συγκεκριμένα ο διοικητής Πυροσβεστικής.

Μόνο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες σε όλη τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Λέσβος: Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική

Αν και η εικόνα η εικόνα της δασικής φωτιάς που ξέσπασε στη Λέσβο είναι καλύτερη το πρωί της Παρασκευής καθώς πλέον έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι δηλώσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαου Μπαμπάκου, χθες, στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ προκαλούν ανησυχία. «Πρόκειται για εμπρησμό» δήλωσε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος. «Μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4.30 το απόγευμα, άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο», συνέχισε.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: plomarinews.gr

Σήμερα, στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 24 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά, ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή (ώρα 8 το πρωί) μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Η φωτιά πάντως δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: lesvosnews.gr

Σε ύφεση το μέτωπο στο Λαγονήσι

Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι μεταξύ των λεωφόρων Καλυβίων και Αναβύσσου βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Το πέρασμά της ωστόσο ήταν καταστροφικό καθώς προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, τραυμάτισε τρεις πυροσβέστες και έκαψε τέσσερα οχήματα.

Οι πυροσβέστες μεταφέρθηκαν 251 ΓΝΑ με αναπνευστικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας έχει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, ο άλλος στο στέρνο και το αυτί και ο τρίτος στο πρόσωπο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο -Για εμπρησμό κάνει λόγο η Πυροσβεστική [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11

Φωτογραφίες: INTIME NEWS

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτιά Λέσβος Λαγονήσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ