Παράνοια Τραμπ: Πρώτα υπογράφει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και μετά ρίχνει το φταίξιμο στο Κογκρέσο - iefimerida.gr

Παράνοια Τραμπ: Πρώτα υπογράφει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και μετά ρίχνει το φταίξιμο στο Κογκρέσο

Πούτιν και Τραμπ στη συνάντηση των G20/ Φωτογραφία: Evan Vucci/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφεση αμαρτιών έχει δώσει... στον εαυτό του ο Αμερικανός Πρόεδρος, κατηγορώντας και μέσω twitter, πλέον το Κογκρέσο για τις κακές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Σε ιστορικό... χαμηλό βρίσκονται οι σχέσεις των δύο χωρών- προφανώς αψηφώντας την ύπαρξη παλαιότερα του Ψυχρού Πολέμου- σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, που αφού υπέγραψε ο ίδιος το βράδυ της Τετάρτης τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, κυρίως για το ζήτημα της ενέργειας, τώρα κατηγορεί για την ένταση μεταξύ των δύο χωρών το Κογκρέσο, το οποίος εκτός των άλλων πλειοψηφικά διακατέχεται από Ρεπουμπλικάνους.

«Μπορείτε να ευχαριστείτε το Κογκρέσο, τους ίδιους ανθρώπους που δεν μας δίνουν [την άδεια] για το νέο σχέδιο στην υγεία» έγραψε ο Πλανητάρχης στο Twiter.

Βέβαια, το κατά πόσο κακές είναι οι σχέσεις Ουάσινγκτον- Μόσχας- ιδιαίτερα στην περίπτωση που έχουν αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία των δύο χωρών, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο Τραμπ, τίθενται υπό αμφισβήτηση. Εξάλλου, η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι προσπάθειες επιρροής των αμερικανικών εκλογών έχουν δημιουργήσει από καιρό προβλήματα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κρεμλίνου.

Από την πλευρά του ο Τραμπ, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο εναντίον της Μόσχας, το οποίο ο ίδιος πριν επικυρώσει και επίσημα αναγνώρισε ότι είχε προβλήματα, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση.

Στην αντίπερα όχθη ωστόσο, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ήδη απαντήσει στις εν λόγω κυρώσεις διατάσσοντας την άμεση αποχώρηση 755 Αμερικανών υπαλλήλων σε πρεσβείες που εργάζονται επί ρωσικού εδάφους.

Όλες αυτές οι κινήσεις, και κυρίως η υπογραφή Τραμπ, στις νέες κυρώσεις, εμποδίζουν στην ουσία μία ενδεχόμενη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ωστόσο μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου, ο Αμερικανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις με ξένες χώρες από ό, τι το Κογκρέσο. Η εμμονή του βέβαια με το Κογκρέσο, ενδεχομένως, δεν έχει να κάνει τόσο με τη Ρωσία, όσο με την άρνηση του [Κογκρέσου] να περάσει το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη, που στην ουσία θα καταργούσε το Obamacare.

Our relationship with Russia is at an all-time & very dangerous low. You can thank Congress, the same people that can't even give us HCare!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ Πούτιν ΡΩΣΙΑ κυρώσεις Κογκρέσο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ