«Μέχρι το Πάσχα να έχουν φύγει 15.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο» - iefimerida.gr

«Μέχρι το Πάσχα να έχουν φύγει 15.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο»

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν φύγει 15.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιέσεις που ασκούν οι εκπρόσωποι της Τρόικα είναι πλέον πολύ έντονες, μάλιστα στην τελευταία συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα ήταν ξεκάθαροι, θα πρέπει μέχρι το Πάσχα 15.000 να βρίσκονται εκτός Δημόσιου Τομέα.

Μάλιστα οι απαιτήσεις συνεχίζονται με την Τρόικα να ζητά και την άμεση κατάργηση οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Η διαδικασία για την απομάκρυνση του προσωπικού θα ξεκινήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα κριτήρια για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού, με τη διαδικασία να ξεκινά αρχές Μαρτίου. Από εκεί θα προκύψει ποιοι θα μείνουν άμεσα εκτός Δημοσίου.

Αρχικώς κάθε υπουργείο θα αναλάβει στον τομέα ευθύνης την κατάργηση ή τη συγχώνευση δομών και στη συνέχεια θα έρθει η κατάργηση των οργανικών θέσεων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού και τότε θα έρθουν σαρωτικές μετατάξεις, ενώ όσοι «κοπούν» θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ