Νέα κόντρα στη Βουλή για τα νομοσχέδια σε Υγεία και Ψηφιακή Πολιτική - iefimerida.gr

Νέα κόντρα στη Βουλή για τα νομοσχέδια σε Υγεία και Ψηφιακή Πολιτική

Η τελευταία Αυγουστιάτικη κοινοβουλευτική «μάχη» αναμένεται σήμερα, καθώς ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να εκ νέου να τοποθετηθεί στη Βουλή,αυτή τη φορά για την υγεία.

Πιεσμένοι από τα πολλαπλά ανοικτά «μέτωπα» στο Μέγαρο Μαξίμου φιλοδοξούν να κλείσουν τη σεζόν εστιάζοντας στο κοινωνικό αφήγημα. Το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida θα ξεδιπλωθεί… σε όλο του το μεγαλείο με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. Έτσι, για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα τεθεί σε ψηφοφορία θεωρείται εκ των κορυφαίων πρωτοβουλιών με στελέχη να κάνουν λόγο για μια προτεραιότητα που « θα διευκολύνει τους πολίτες και θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία».

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης των στρωμάτων που έχουν πληγεί από την υπερφορολόγηση, κρατώντας ταυτόχρονα όσο πιο κοντά μπορούν τα πιο αδύναμα στρώματα. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προβλέπεται–μεταξύ άλλων- σύσταση Τοπικών Μονάδων Υγείας αποτελούμενες από τον οικογενειακό γιατρό, που θα είναι και η αναγκαία προϋπόθεση για την παραπομπή στα Κέντρα υγείας.

Ξανά στο προσκήνιο οι τηλεοπτικές άδειες
Παράλληλα, η κυβερνητική ηγεσία στρέφει την προσοχή και στο νομοσχέδιο για την ψηφιακή πολιτική που όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί αύριο, Παρασκευή.

Και ετοιμάζονται να σηκώσουν εκ νέου το λάβαρο για τις άδειες, κατά της διαπλοκής, το οποίο κατά καιρούς έχει ονοματίσει ο κ. Τσίπρας ως περιβόητο «τρίγωνο διαπλοκής» μιλώντας για πολιτικούς-ΜΜΕ- τράπεζες.

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς έκανε πρόσφατα λόγο για δικαίωση των προσπαθειών για την ρύθμιση του ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου, χαρακτηρίζοντας την πρόσφατη απόφαση του ΕΣΡ «τομή στα τηλεοπτικά πράγματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ