Κύπρος: Η Τουρκία δε σέβεται τη Συμφωνία της Βιέννης για τους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους - iefimerida.gr

Κύπρος: Η Τουρκία δε σέβεται τη Συμφωνία της Βιέννης για τους εγκλωβισμένους Ελληνοκύπριους

«Να εφαρμόσει η Τουρκία τη Συμφωνία της Γ΄ Βιέννης» επισημαίνει ο Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα/ Φωτογραφία: Petros Karadjias/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δήλωσή του, ο Επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα στη Λευκωσία, Φώτης Φωτίου, καλεί την Άγκυρα, «έστω και σήμερα, να εφαρμόσει στην ολότητα της τη Συμφωνία της Γ' Βιέννης και να αποδείξει έμπρακτα ότι σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει».

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 42 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης, ο Επίτροπος καλεί την Τουρκία να κάνει πράξη όλα όσα είχε είχε δεσμευθεί, μεταξύ αυτών η παραμονή των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στις περιουσίες τους και η παροχή σε αυτούς κάθε βοήθειας, προκειμένου να διάγουν μια ομαλή ζωή.

Προνοούσε, επίσης, την επανασύνδεση οικογενειών με την επιστροφή μελών των οικογενειών των εγκλωβισμένων στον κατεχόμενο Βορρά.

Αντίθετα, επισημαίνει ο κ. Φωτίου, «χιλιάδες εγκλωβισμένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τα χωριά τους και στη θέση τους εγκαταστάθηκαν χιλιάδες έποικοι με στόχο την αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Καρπασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ