Ενωση Κεντρώων: Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων - iefimerida.gr

Ενωση Κεντρώων: Να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια έθιξε, σήμερα, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας πως «από τον περασμένο Μάρτιο είχε προειδοποιήσει ότι το διογκούμενο πρόβλημα εξυπηρέτησης των στεγαστικών δανείων θα έσκαγε στην ελληνική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «περισσότεροι από 450.000 δανειολήπτες και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της κρίσης. Δυστυχώς, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία φωτιά που σιγοκαίει τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Από τη μία πλευρά, οι τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις χαρτοφυλακίων ξεφορτώνοντας τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια σε funds του εξωτερικού και από την άλλη οι δανειολήπτες, ανήμποροι, αδυνατούν να αποπληρώσουν τα συγκεκριμένα δάνεια και χάνουν τις περιουσίες τους».

Στην ανακοίνωση το κόμμα επαναφέρει την πρότασή του και ζητά από την κυβέρνηση «να νομοθετήσει άμεσα, ώστε να μπορούν οι δανειολήπτες να εξοφλούν τα δάνειά τους, ανεξαρτήτου ύψους ποσού, στο ίδιο ποσοστό που αγοράζουν οι ξένοι επιχειρηματίες την ελληνική ακίνητη περιουσία. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα πριν να είναι αργά, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην κοινωνία, η οποία είναι ανάστατη και σε απόγνωση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ