Βενεζουέλα-Αγριεύει η κατάσταση: Συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λόπεζ και Λεντέσμα [βίντεο] - iefimerida.gr

Βενεζουέλα-Αγριεύει η κατάσταση: Συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λόπεζ και Λεντέσμα [βίντεο]

Φωτογραφία: AP Photo/Fernando Llano
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ημέρα μετά το αποτέλεσμα των αιματοβαμμένων εκλογών στη Βενεζουέλα το κλίμα φαίνεται να αγριεύει ακόμα περισσότερο με την αστυνομία να συλλαμβάνει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο Μαδούρο είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση και τελικά μέσα στη νύχτα οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλα, της Sebin, συνέλαβαν τους Λεοπόλδο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, ο Λεοπόλντο Λόπες και ο Αντόνιο Λεντέσμα συνελήφθησαν διότι προσπαθούσαν να αποδράσουν.

«Λάβαμε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών που έκαναν λόγο για ένα σχέδιο απόδρασης» σημειώνει το Ανώτατο Δικαστήριο σε δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι δύο πολιτικοί δεν σεβάστηκαν τις «συνθήκες κατ’ οίκον κράτησής τους», βάσει των οποίων απαγορευόταν κάθε απόπειρα «πολιτικού προσηλυτισμού» από τον ένα και κάθε «δήλωση προς οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης» για τον άλλο.

Βενεζουέλα-Αγριεύει η κατάσταση: Συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λόπεζ και Λεντέσμα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σε μήνυμά της στο Twitter η σύζυγος του Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι έγραψε: «Μόλις πήραν τον Λόπεζ από το σπίτι. Ο Μαδούρο θα είναι υπεύθυνος, αν του συμβεί οτιδήποτε». Μάλιστα ανέβασε και βίντεο με τους αστυνομικούς να παίρνουν μαζί τους τον σύζυγό της.

12:27 de la madrugada: Momento en el que la dictadura secuestra a Leopoldo en mi casa. No lo van a doblegar! pic.twitter.com/0EdlQvEGXS

Στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και τοπικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητά που δείχνουν ένστολους πράκτορες της Sebin να βγάζουν δια της βίας από το σπίτι του τον Αντόνιο Λεντέσμα.

Ο Λεντέσμα στα χέρια των αστυνομικών

Ο Νικολάς Μαδούρο, μετά τις αιματοβαμμένες εκλογές για την ανάδειξη της συντακτικής συνέλευσης, είχε απειλήσει με φυλάκιση τους ηγέτες, που αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καλώντας τους πολίτες της Βενεζουέλας σε κλιμάκωση των διαδηλώσεων.

Ο Λεοπόλντο Λόπες , ο οποίος βρισκόταν σε κατ΄οίκον κράτηση από την έξοδό του από την φυλακή στις 8 Ιουλίου έπειτα από κράτηση 3 ετών και 5 μηνών, και ο Αντόνιο Λεντέσμα, επίσης περιορισμένος στο σπίτι του από τον Απρίλιο 2015, είναι οι δύο εμβληματικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν καλέσει τους πολίτες της Βενεζουέλας να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης που ζήτησε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Ο Λεοπόλντο Λόπες είχε καταδικασθεί το 2014 σε φυλάκιση 14 ετών για τον ρόλο του στο κύμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι.

Ο Αντόνιο Λεντέσμα , δήμαρχος του Καράκας, κατηγορήθηκε για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι οικογένειές τους ανακοίνωσαν ότι καθιστούν τον Νικολάς Μαδούρο προσωπικά υπεύθυνο για την τύχη τους.

«Πήραν τον Λεοπόλντο Λόπες και τον δήμαρχο Λεντέσμα για να μας φοβίσουν και να πλήξουν το ηθικό μας», δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα, εθνικός συντονιστής του κόμματος του Λόπες Voluntad Popular (Λαϊκή Βούληση).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ