Ο Τραμπ υπαγόρευσε τα ψέματα για τη συνάντηση του γιου του με τη Ρωσίδα δικηγόρο - iefimerida.gr

Ο Τραμπ υπαγόρευσε τα ψέματα για τη συνάντηση του γιου του με τη Ρωσίδα δικηγόρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ υπαγόρευσε την ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε στο όνομα του μεγαλύτερου γιου του και υποβάθμιζε τη σημασία της συνάντησης του Τραμπ τζούνιορ με τη Ρωσίδα δικηγόρο στο Μανχάταν μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας τον Ιούνιο του 2016, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.

O πρόεδρος των ΗΠΑ παρενέβη προσωπικά για να εμποδίσει συμβούλους του Λευκού Οίκου να βγάλουν μια ανακοίνωση που θα εξιστορούσε πλήρως και ειλικρινώς τα της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 9 Ιουνίου 2016, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο τότε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μαναφορτ ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια κι άλλους τρεις Ρώσους, λέει η εφημερίδα.

Επικαλούμενη πολλές, αλλά σε μεγάλο βαθμό ανώνυμες πηγές του Λευκού Οίκου, η Post αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ υπαγόρευσε την δήλωση ενώ επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One στο ταξίδι της επιστροφής από τη σύνοδο G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η δήλωση ανέφερε ότι το θέμα της «σύντομης, εισαγωγικής» συνάντησης ήταν η υιοθεσία παιδιών από τη Ρωσία και περιλήφθηκε στο πρώτο ρεπορτάζ των New York Times για τη συνάντηση. Αλλά μέσα σε λίγες 24ωρα η εκδοχή αυτή κατέρρευσε όταν προέκυψαν νέες πληροφορίες που ανάγκασαν τον Τραμπ τζούνιορ να παραδεχθεί ότι δέχθηκε να συναντηθεί με τη Βεσελνίτσκαγια με την προσδοκία ότι θα του παρέδιδε υποκλαπείσες πληροφορίες, επιβαρυντικές για την αντίπαλο του πατέρα του, Χίλαρι Κλίντον.

Μέχρι τώρα ο Τραμπ κατάφερε να κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τη συνάντηση εκείνη, καθώς οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι εκείνος δεν γνώριζε τίποτε. Όμως οι νέες αποκαλύψεις ότι ο ίδιος προσωπικά υπαγόρευσε τη στρεβλή εξήγηση εγείρει τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο του προέδρου σε μια πιθανή συγκάλυψη της υπόθεσης, την ώρα που ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ παρακώλυσε τη δικαιοσύνη όταν απέπεμψε τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, αφού προηγουμένως προσπάθησε και απέτυχε να τον πείσει να σταματήσει να ερευνά τις επαφές του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν με Ρώσους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την Washington Post, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και οι άνθρωποι του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ και της γυναίκας του Ιβάνκα Τραμπ σπαζοκεφάλιαζαν επί μέρες πώς να χειριστούν δημοσίως το θέμα της συνάντησης στον Πύργο Τραμπ. Η ομάδα του Κούσνερ προέκρινε τη διαφάνεια, αφού κάποια στιγμή θα έβγαινε στη φόρα η αλήθεια. Αλλά ο πρόεδρος Τραμπ, είχε, όπως φαίνεται, άλλη γνώμη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ