Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια φέρνουν πολιτική σύγκρουση στη Βουλή -Παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών - iefimerida.gr

Οι αλλαγές στα πανεπιστήμια φέρνουν πολιτική σύγκρουση στη Βουλή -Παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών

Σε ασφυκτικό κλοιό η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για τα σχέδια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και ο πρωθυπουργός αναμένεται – εντός της ημέρας- να τοποθετηθεί στη Βουλή.

Το πολιτικό θερμόμετρο στην Ολομέλεια αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Για το Μαξίμου, τα νομοθετήματα που συζητούνται αυτή τη βδομάδα (δηλαδή αυτά του υπουργείου Παιδείας και η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) είναι νομοθετήματα αιχμής.

Και ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να προσέρχεται σήμερα στην Ολομέλεια -με πρωταρχικό στόχο να μιλήσει για την Παιδεία.

Πολλαπλά μέτωπα ανοικτά: Βαρουφάκης,Ασφάλεια,Δικαιοσύνη

Το λόγο θα πάρει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η βεντάλια θα ανοίξει διάπλατα για όλη την επικαιρότητα. Επομένως οι αιτιάσεις για Βαρουφάκη, Δικαιοσύνη και ζητήματα ασφάλειας θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα.

Έχει, επομένως, ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας και αν θα επιλέξει τελικώς να απαντήσει. Ή αν θα συνεχίσει την τακτική της σιωπής και της υποβάθμισης.
Που σε κάθε περίπτωση μαρτυρά ότι οι κυβερνητικοί είναι σε δύσκολη θέση για τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως.

Φοβού την …εξεταστική
Στο μεταξύ, από το Μαξίμου επιμένουν στη θέση ότι η ΝΔ ζητάει συνεχώς τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών τώρα που πάει καλά η οικονομία. Και φυσικά αρνούνται το εν λόγω αίτημα, επιχειρώντας μάλλον να αποφύγουν τα χειρότερα.

Φανερά ενοχλημένοι τέλος από τη στάση Βαρουφάκη, κυβερνητικά στελέχη σχολιάζουν ότι όσα έγινα το 2015 συζητήθηκαν εξαντλητικά και προσθέτουν ότι «είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την υποβαθμίζουμε στο επίπεδο του μυθιστοριογραφικού κουτσομπολιού».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουλή Παιδεία πολιτικοί αρχηγοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ