Αληθινή σφαγή τη νύχτα στη Συρία: Πάνω από 260 νεκροί - 400 οι τραυματίες [βίντεο] - iefimerida.gr

Αληθινή σφαγή τη νύχτα στη Συρία: Πάνω από 260 νεκροί - 400 οι τραυματίες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 260 υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι νεκροί – ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά - στην πόλη Χομς της Συρίας, από τους όλμους που έπληξαν τη νύχτα τη συνοικία Αλ Χαλίντια, σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο. Ο αριθμός αυτός συνεχώς ανεβαίνει, ενώ οι τραυματίες, αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε πάνω από 400.

«Πρόκειται για αληθινή σφαγή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία, ζητώντας την «άμεση επέμβαση» του Αραβικού Συνδέσμου, ενώ Εθνικός Συριακός Σύνδεσμος έκανε λόγο για την «τρομακτικότερη σφαγή» από την έναρξη της επανάστασης εναντίον του καθεστώτος Ασαντ, το Μάρτιο του 2011.

Σε ανακοίνωσή του μάλιστα το Παρατηρητήριο κάλεσε «το συριακό λαό σε όλες τις περιοχές της χώρας να βγει στους δρόμους των πόλεων και των χωριών και να ξεσηκωθεί εναντίον του καθεστώτος το οποίο διέπραξε μια αληθινή σφαγή. . . στη Χομς».

Πάντως δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν οι πληροφορίες που δίνουν ούτε οι ακτιβιστές ούτε η κυβέρνηση και κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία αφού η Δαμασκός περιορίζει την πρόσβαση σε ανεξάρτητα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, το καθεστώς της Δαμασκού διέψευσε σήμερα ότι ο συριακός στρατός σφυροκόπησε πολλές συνοικίες της πόλης Χομς, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana. Συγκεκριμένα το καθεστώς της Δαμασκού ανακοίνωσε πως οι άμαχοι που σκοτώθηκαν στη Χομς το βράδυ της Παρασκευής έπεσαν θύματα ενόπλων. «Οι άμαχοι, εικόνες των οποίων μετέδωσαν δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, ήταν πολίτες που απήγαγαν και σκότωσαν ένοπλοι», διευκρίνισε το πρακτορείο.

Να σημειωθεί ότι η σφαγή στην πόλη Χομς έγινε μερικές ώρες προτού συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το Ευρωπαϊκό και Αραβικό σχέδιο Απόφασης που υιοθετεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου και καλεί τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία,

Διπλωμάτες χωρών-μελών του ΣΑ είπαν νωρίτερα ότι δεν είναι σαφές εάν η Ρωσία --η οποία έχει αντιταχθεί σε οποιαδήποτε απόφαση θα έδινε το πράσινο φως για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης ή την «αλλαγή καθεστώτος» από ξένες δυνάμεις στη Συρία-- θα απόσχει ή θα ασκήσει το δικαίωμα βέτο που διαθέτει για να εμποδίσει την έγκριση του σχεδίου απόφασης.

Η συνάντηση αναμενόταν να αρχίσει στις 09:00 ώρα Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών (16:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα αλλά η Ρωσία ζήτησε να γίνει στις 11:00 (18:00), σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές.
Η Γαλλική διπλωματία ανέφερε ότι προβλέπει την διεξαγωγή ψηφοφορίας για το θέμα το αργότερο την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ