Moody's: Πιστωτικά θετικό γεγονός για την ΕΤΕ η πώληση της Banca Romaneasca - iefimerida.gr

Moody's: Πιστωτικά θετικό γεγονός για την ΕΤΕ η πώληση της Banca Romaneasca

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστωτικά θετική χαρακτηρίζει την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Banca Romaneasca, στην OTP Bank Romania, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Και αυτό γιατί θα αυξήσει κατά 650 εκατ. ευρώ την ρευστότητά της και θα της δώσεις τη δυνατότητα να μειώσει περαιτέρω τον δανεισμό της από τον ELA.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο οίκος, η πώληση θα έχει οριακά θετική επίπτωση περίπου 5 μονάδων βάσης στην κεφαλαιακή επάρκεια της ΕΤΕ.

Σύμφωνα με τη Moody’s, η πώληση της ρουμανικής θυγατρικής της ΕΤΕ θα αυξήσει τη ρευστότητα κατά περίπου 650 εκατ. ευρώ, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής ενδο-ομιλικού δανείου που είχε χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα στην Banca Romaneasca. Η τράπεζα θα χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από την πώληση προκειμένου να μειώσει τον δανεισμό της από τον ακριβό ELA, που αντιστοιχεί σε 5,6 δισ. ευρώ ή περίπου 7,4% των συνολικών assets της ΕΤΕ τον Μάρτιο του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ETE θυγατρική ρουμανία Moody's
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ