Nina-Maria Nitsche: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο τιμόνι του οίκου Brioni - iefimerida.gr

Nina-Maria Nitsche: Για πρώτη φορά μια γυναίκα στο τιμόνι του οίκου Brioni

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

1945. Το όραμα των Nazareno Fonticoli και Gaetano Savini για έναν ανδρικό οίκο υψηλής ραπτικής που θα άφηνε για πάντα το αποτύπωμά του στη βιομηχανία της μόδας υλοποιείται.

Ο οίκος Brioni παίρνει το όνομά του από το κοσμοπολίτικο νησί της Τεργέστης και γίνεται γρήγορα σημείο αναφοράς. Ρούχα που αποπνέουν πολυτέλεια και εκλεκτική φινέτσα. Το ανδρικό στιλ αναβαθμίζεται. Ο οίκος επεκτείνει τη δυναμική του και παράλληλα διευρύνει τα όρια της αισθητικής στην ένδυση.

2017. Πρόκειται για μία κομβική και μεταβατική περίοδο για τον οίκο Brioni. Τον Ιούνιο άλλαξε καλλιτεχνικό διευθυντή -μετά από οκτώ μήνες χωρίς creative director στο τιμόνι-, αναθέτοντας το πόστο για πρώτη φορά σε γυναίκα, τη Nina-Maria Nitsche, που έχει προϋπηρεσία στον οίκο Maison Martin Margiela και διαδέχτηκε τον Justin O’Shea.

Η Νina Maria Nitsche θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «o κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Με μακρά καριέρα στη βιομηχανία της μόδας υπήρξε άνθρωπος-κλειδί για 23 χρόνια στον οίκο Maison Martin Margiela. Η διαδρομή της εκεί ξεκίνησε το 1989. Μετά την παραίτηση του σχεδιαστή το 2009, η Nitsche πήρε τη θέση της creative director.

Διαβάστε περισσότερα στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BRIONI
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ