«Κρας τεστ» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

«Κρας τεστ» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφία: EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τα «χαρτιά» τους ανοίγουν σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όλες οι τάσεις, σε μια συνεδρίαση-εξπρές που θα ρίξει «αυλαία» το απόγευμα.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε τονωτικές ενέσεις προς τα κομματικά μέλη σε μια προσπάθεια να γυρίσει το δυσμενές κλίμα, θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα:

«Ποια θα είναι η πολιτική παράταξη που θα διαχειριστεί την Ελλάδα μετά την κρίση; Την Ελλάδα μετά τα μνημόνια; Την Ελλάδα μετά τη σκληρή επιτροπεία;», συμπληρώνοντας πως στον αντίποδα της Αριστεράς υπάρχει «το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης ελίτ και της ολιγαρχίας του πλούτου, το οποίο εκφράζει σήμερα η ΝΔ».

Με φόντο, πάντως, τα πολλαπλά «μέτωπα» που άνοιξαν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα (Καμμένος, Βαρουφάκης, Δικαιοσύνη) καθώς και την διαχείρισή τους, όλα δείχνουν πως δεν θα λείψουν οι φωνές που θα ασκήσουν έντονη κριτική.

Επιφυλακτικοί οι «53» για την έξοδο στις αγορές

Από τους πανηγυρισμούς τέλος, απέχει η πτέρυγα των «53», καθώς αναγνωρίζουν ως πολύ θετικό γεγονός την έξοδο στις αγορές. Πλην όμως, επισημαίνουν πως «το στοίχημα είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας». Επιπλέον, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους μάλλον δεν είναι τόσο ευτυχείς για το επιτόκιο.

Κατά τα λοιπά, σφυροκοπούν συγκεκριμένους υπουργούς και δη τον Σταύρο Κοντονή και τον Γιάννη Μουζάλα, προσάπτοντας τους ευθύνες για κακούς χειρισμούς σε νευραλγικά ζητήματα των χαρτοφυλακίων τους. Και όπως όλα δείχνουν σήμερα θα δώσουν ένα πρώτο δείγμα, για να συνεχιστεί το «ματς» από Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ