Κάνε την κρίση ευκαιρία. Μύθος ή πραγματικότητα; - iefimerida.gr

Κάνε την κρίση ευκαιρία. Μύθος ή πραγματικότητα;

Κάνε την κρίση ευκαιρία. Μύθος ή πραγματικότητα;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το 2009 μέχρι το τέλος του 2012 περισσότερες από 120.000 ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει, ανίκανες να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους. Η ανεργία ξεπερνά ήδη το 17% και περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, κυρίως νέοι, θα βρεθούν εκτός δουλειάς μέσα στον επόμενο χρόνο. Υπολογίζεται δε ότι πάνω από 150.000 Έλληνες και Ελληνίδες θα αναγκαστούν να αλλάξουν χώρα για να αντιμετωπίσουν την ανεργία.

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Η άλλη περιγράφει μια κατάσταση διαφορετική.Μια έρευνα της Yoodoo.biz, μια εταιρία συμβούλων web για νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις, έδειξε ότι οι επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης είναι εξαιρετικά ανθεκτικές – μόλις 0.6% των βρετανικών εταιριών που ιδρύθηκαν το 2009 τέθηκαν υπό καθεστώς πτώχευσης ή εκκαθάρισης, συγκρινόμενο με το 4.5% αυτών που ιδρύθηκαν από το2000 έως το 2008.

Στην Ελλάδα όμως ισχύει κάτι τέτοιο; Μέσα στην κρίση έχουν δημιουργηθεί εταιρίες που έχουν στόχο να μετατρέψουν τις ιδέες των νέων Ελλήνων από 18-35 ετών σε υγιείς, κερδοφόρες επιχειρήσεις, βρίσκοντας τους, τους κατάλληλους επενδυτές, αφού πρώτα ελέγξουν εξονυχιστικά και επιστημονικά ότι η ιδέα μπορεί να είναι κερδοφόρα και αυτός που την έχει μπορεί να την υποστηρίξει.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Chief Aim Βusiness Creators Δρ. Ιωάννη Συρίγο, και το ρώτησε από πού πηγάζει η αισιοδοξία σε μια εποχή που όλοι δείχνουν απελπισμένοι: «Γιατί πρέπει να είναι όνειρο το να κάνεις την δική σου επιχείρηση πάνω στην δική σου ιδέα; Επειδή υπάρχει κρίση; Αυτό μάλλον είναι δικαιολογία για όσους δεν θέλουν να προσπαθήσουν. Όχι ότι δεν υπάρχει κρίση αλλά ίσα ίσα που αυτός είναι λόγος για να προσπαθήσεις περισσότερο και να ενεργοποιήσεις δυνάμεις που είχες ξεχάσει ότι υπάρχουν».

Η Chief Aim έχει ένα δίκτυο διακεκριμένων επιστημονικών και επιχειρηματικών συνεργατών από Ελλάδα και εξωτερικό ( www.chiefaim.com ) που φιλτράρουν τις ιδέες νέων ανθρώπων περνώντας από πέντε διαφορετικά στάδια, ώστε να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι μπορεί να είναι εμπορικά βιώσιμες.
Αν ιδέα και ο άνθρωπος περάσουν επιτυχημένα από όλα τα στάδια τότε το επόμενο βήμα είναι να καταρτισθεί ένα business plan και να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής. Το δίκτυο επενδυτών της Chief Aim αποτελείται από Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού αφού θέλουν πίσω από κάθε Έλληνα που αξίζει να πετύχει να βρίσκεται ένας άλλος Έλληνας που πέτυχε με την αξία του.

«Για αυτό, ενώ θα ήταν ίσως πιο εύκολο να περιορίσουμε τους επενδυτές μας σε Έλληνες της ομογένειας, το κάναμε συνειδητά και θα το υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Υπάρχουν εκεί έξω πολλοί που θέλουν να βοηθήσουν τους εδώ μέσα. Πολύ περισσότεροι από όσο νομίζετε», τόνισε ο Δρ Συρίγος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ