Ατύχημα με τρένο σε σταθμό στη Βαρκελώνη - 54 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ατύχημα με τρένο σε σταθμό στη Βαρκελώνη - 54 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε σταθμό τρένου στη Βαρκελώνη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 54 ανθρώπων.

Ατύχημα με τρένο σε σταθμό στη Βαρκελώνη - 54 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 07:15 το πρωί τοπική ώρα στον σταθμό Francia στο κέντρο της πόλης, δίπλα στον ζωολογικό κήπο, την ώρα που η αμαξοστοιχία έμπαινε στον σταθμό και δεν κατάφερε να ακινητοποιηθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο τέλος της γραμμής.

#últimahora Veinte heridos en un accidente de tren en la Estación de Francia de Barcelona https://t.co/hzB1NHs1W5 pic.twitter.com/rhY1kcAxzB

48 heridos, cinco de ellos graves, en el choque de un tren de @rodalies en la estación de #Francia en #Barcelona https://t.co/F2vU0XUNhR pic.twitter.com/i5Y3yFKBXs

Σύμφωνα με ανάρτυηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της περιοχής της Καταλονίας στο Twitter, ο οριστικός απολογισμός είναι «54 τραυματίες: ένας σοβαρά, 19 λιγότερο σοβαρά (μεταξύ των οποίων ο οδηγός της αμαξοστοιχίας) και 34 ελαφρά».

Μεταξύ των τραυματιών είναι ένας Γάλλος και ένας Ρουμάνος, όλοι οι υπόλοιποι είναι Ισπανοί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ατύχημα με τρένο σε σταθμό στη Βαρκελώνη - 54 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ατύχημα με τρένο σε σταθμό στη Βαρκελώνη - 54 τραυματίες [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2


«Ήταν ένα τοπικό τραίνο το οποίο είχε φτάσει (στον σταθμό) από το Σαν Βισεντς νε Κάλντερς. Δεν υπάρχουν νεκροί, όμως τουλάχισοτον 48 τραυματίες», δήλωσε μια εκρπόσωπος της υπηρεσίας.

#Barcelona train crash:
- 48 injured, 5 gravely
-18 sent to hospitals
- no deaths reported https://t.co/rH8YrKvYGk pic.twitter.com/lPOEF1kjTy

‘Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Sur, όλοι οι δρόμοι γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό έχουν κλείσει για την κυκλοφορία προκειμένου να επιτρέψουν στις υπηρεσίες διάσωσης να φτάσουν στον σταθμό.

Πολλοί επιβάτες ήταν όρθιοι μέσα στο τραίνο την ώρα της σύγκρουσης, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των τραυματιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ