Δημοσκόπηση: Ξεφεύγει με 17 μονάδες η Μέρκελ από τον Σουλτς - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Ξεφεύγει με 17 μονάδες η Μέρκελ από τον Σουλτς

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν δύο μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία (στις 24 Σεπτεμβρίου) η Αγκελα Μέρκελ φαίνεται να μην έχει αντίπαλο, αφού στην τελευταία δημοσκόπηση αφήσει τον Μάρτιν Σουλτς 17 μονάδες πίσω.

Συγκεκριμένα η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) θα ελάμβανε 40% (+1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα) εάν γίνονταν τώρα οι εκλογές, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) παραμένει στο 23%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD) της χώρας.

Τρίτο κόμμα θα αναδεικνυόταν το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 9%, οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 8% (αμφότερα το ίδιο ποσοστό όπως και πριν), ενώ η Αριστερά (Die Linke) και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) χάνουν 1% και θα ελάμβαναν και αυτά 8%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ Σουλτζ Γερμανία Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ