Μπακογιάννης στον Τσίπρα: Βιώνουμε καθημερινά φτώχεια, ανεργία, αδικία -Όχι άλλα λόγια, χορτάσαμε - iefimerida.gr

Μπακογιάννης στον Τσίπρα: Βιώνουμε καθημερινά φτώχεια, ανεργία, αδικία -Όχι άλλα λόγια, χορτάσαμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν... μάσησε τα λόγια του ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Μιλώντας στο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης στη Λαμία είπε με έμφαση: «Βιώνουμε καθημερινά φτώχεια, ανεργία, αδικία». Τόνισε ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχουν «μικροί και μεγάλοι συμβιβασμοί, μικρές και μεγάλες ήττες, μικροί και μεγάλοι εξευτελισμοί».

Ταυτόχρονα, ο Κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι η Ελλάδα γερνάει και αραιώνει, οι νέοι και οι νέες την εγκαταλείπουν και μεταναστεύουν. «Ακολουθούν το δρόμο των παππούδων τους, 40 χρόνια μετά. Όταν γεννιόμασταν εγώ κι εσείς. Τι ντροπή. Και εμείς όλοι; Μένουμε πίσω και τρώμε τις σάρκες μας» είπε με έμφαση. Ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδος πρόσθεσε ότι μένουμε «παγιδευμένοι σε ένα πολιτικό σύστημα που μας εξάντλησε και εξαντλήθηκε. Ένα πολιτικό σύστημα, που πολλές φορές δείχνει να δρα και να ενεργεί, λες και είναι όχι σε άλλη χώρα, αλλά σε άλλον πλανήτη».

Ο Κ. Μπακογιάννης διευκρίνισε: «Με αυτά που λέω δεν κάνω αντιπολίτευση. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο θεσμικός μου ρόλος. Μπορεί να έχουμε τις προσωπικές μας απόψεις, αλλά δεν επιτρέπεται η αυτοδιοίκηση να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος. Αλλά περιγράφω μια πραγματικότητα». Οπως είπε η πραγματικότητα αυτή «προφανώς, δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 15, αλλά συνεχίζει. Συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο μαύρη. Και συνεχίζει, όσο η χώρα γίνεται πεδίο πειραμάτων, όσο το σύννεφο της οικονομικής αβεβαιότητας δε διαλύεται, όσο οι παλιές αποτυχημένες συνταγές άσκησης πολιτικής ζουν και βασιλεύουν».

Για να προσθέσει δηκτικά: «Και τι κάνουμε τώρα; Ξεκινώ από τα βασικά: Για να λέμε και κανένα όχι. Όχι άλλο επικοινωνία. Όχι άλλη θεωρία. Όχι άλλα λόγια. Αρκετά. Χορτάσαμε».

Ο Κ. Μπακογιάννης συμπλήρωσε: «Το λέω ανοιχτά: Αν ο στόχος της σημερινής μας συνάντησης είναι να παίξουμε στα τηλεοπτικά δελτία, αν ο στόχος είναι να μιλήσουμε γενικά και αόριστα για ένα αναπτυξιακό σχέδιο ή ένα - σε εισαγωγικά - νέο αναπτυξιακό μοντέλο, αν ο στόχος είναι να κακοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την λέξη ανάπτυξη και να παίξουμε ένα μικρό-πολιτικό παιχνίδι, πέφτοντας την στον Κυριάκο ή στη Νέα Δημοκρατία, τότε δεν έχει κανένα νόημα. Τζάμπα κόπος. Τζάμπα χρόνος. Το κάνετε άλλωστε πολύ καλύτερα στην Αθήνα».

Επεσήμανε πως αν στόχος είναι να μιλήσουμε για τα αληθινά προβλήματα και τις αληθινές προκλήσεις, αν συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να δώσουμε άμεσες λύσεις, με έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη, με στοχοθεσία, με τις υπογραφές μας, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Τότε, θα βρείτε σε αυτή την αίθουσα, συμπαραστάτες και συμμάχους».

Στην ίδια ομιλία, ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της Υγείας ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την προώθηση του τουρισμού και την δημιουργία της «έξυπνης περιφέρειας» και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της εφαρμογής της υφιστάμενης πολιτικής που θα φέρει επιχειρηματικά «λουκέτα», αλλά και τα αντίθετα, από την ανάπτυξη, αποτελέσματα.

Ανοίγοντας την ομιλία του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος (που παντρεύτηκε πρόσφατα) αφού καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας χιούμορ, είπε απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό: «Τέτοια εβδομάδα του μέλιτος, όπως αυτή που μου χαρίσατε, δεν είχα φανταστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ