Ανησυχία στην κινεζική κυβέρνηση για τη φυγή κεφαλαίων από την Κίνα - iefimerida.gr

Ανησυχία στην κινεζική κυβέρνηση για τη φυγή κεφαλαίων από την Κίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συστάσεις στις κινεζικές επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές σε επενδύσεις που κάνουν στο εξωτερικό για την αγορά διεθνώς γνωστών εταιρειών, όπως αθλητικών ομάδων και ξενοδοχείων, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ.

«Όσον αφορά στις επενδύσεις στο εξωτερικό σε real estate, ξενοδοχεία, κινηματογράφους, κέντρα διασκέδασης και αθλητικές ομάδες, προτείνουμε στις εταιρείες αυτές να λαμβάνουν με προσοχή τις αποφάσεις τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση για τις συμφωνίες που έκανε η Dalian Wanda, ένας όμιλος εταιρειών ακίνητης περιουσίας που εστιάζει σε επιθετικές επενδύσεις στο εξωτερικό.

Μετά την πρώτη εξαγορά της στο εξωτερικό, που αφορούσε την αλυσίδα κινηματογράφων AMC έναντι 2,6 δισ. δολαρίων, η Wanda προχώρησε σε μία σειρά άλλες φανταχτερές εξαγορές. 'Αλλες κινεζικές εταιρείες, φιλόδοξες για συμφωνίες στο εξωτερικό, είναι ο όμιλος HNA και ο όμιλος Anbang Insurance Group.

Με δεδομένες, όμως, τις πιέσεις από τη φυγή κεφαλαίων και τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους, αυξάνονται οι ανησυχίες για τη μεγέθυνση των επιχειρήσεων με νέα χρέη.

Τα νέα κεφάλαια που διοχετεύονται στο εξωτερικό ελέγχονται ενδελεχώς φέτος, με αυστηρότερους ελέγχους της αυθεντικότητας των επενδύσεων και των πηγών των κεφαλαίων. Το υπουργείο στηρίζει τις κινεζικές εταιρείες που κάνουν επενδύσεις στο εξωτερικό σύμφωνα με τη νομοθεσία και εναρμονισμένα με τους κανόνες της αγοράς και τη διεθνή πρακτική, δήλωσε ο Γκάο.

«Οι επενδύσεις για κατασκευές στο πλαίσιο του νέου δρόμου του μεταξιού (Belt and Road), οι διεθνείς συνεργασίες και η αναβάθμιση της βιομηχανίας θα έχουν ειδική υποστήριξη», πρόσθεσε.

Οι κινεζικές μη χρηματοπιστωτικές επενδύσεις στο εξωτερικό μειώθηκαν 45,8% στο πρώτο εξάμηνο, ενώ η μείωση υπερβαίνει το 80% για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία, αθλητισμό και διασκέδαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα επενδύσεις εξωτερικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ