Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής - iefimerida.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πραγματοποίησαν πριν από λίγο η ΚΕΕΡΦΑ και ο Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια για να μην αφήσουν, όπως υποστηρίζουν, κυβέρνηση και ΕΕ να χτυπήσουν τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα τους.

Όπως αναφέρουν επίσης η κινητοποίηση πραγματοποιείται επίσης για να «μην οδηγήσουν στην απόλυση εκατοντάδες εργαζόμενους σε ΜΚΟ και “ωφελούμενους” των ΟΤΑ, που προσφέρουν υπηρεσίες στήριξης των προσφύγων σε στρατόπεδα και δομές μέσα στην πόλη».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής | iefimerida.gr 0
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής | iefimerida.gr 1
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής | iefimerida.gr 2
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής | iefimerida.gr 3

Για τον ίδιο λόγο σήμερα προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ και το σωματείο τους, το ΣΒΕΜΚΟ. Σε ανακοίνωση αναφέρουν: «Το επιχείρημα είναι ότι η προσφυγική κρίση τελείωσε, άρα οι χρηματοδότες (ECHO, Ύπατη Αρμοστεία) σταματούν την χρηματοδότηση και οι ΜΚΟ απολύουν εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίοι δούλευαν προσφέροντας στήριξη και βοήθεια σε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να γλυτώσουν την φρίκη του πολέμου και της φτώχειας. Η κυβέρνηση, δια στόματος Μουζάλα δηλώνει ότι στόχος είναι να μείνουν στην Ελλάδα 25.000 πρόσφυγες μονάχα. Οι υπόλοιποι είτε θα προωθηθούν σε χώρες της ΕΕ, πράγμα που δεν συμβαίνει, είτε θα απελαθούν μαζικά πίσω στην Τουρκία».

Μαρτυρία: Δεν μας παρέχουν φαγητό -Πολλές φορές δεν έχουμε ρεύμα

Ο 17χρονος Ορφέας πρόσφυγας από το Αφγανιστάν ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα 2 χρόνια και μένει στο Σχιστό, δήλωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες είναι πολλά.

«Οι συνθήκες κρατήσεις δεν είναι καλές. Δεν υπάρχει ιατρική περίθαλψη. Έχουμε ένα γιατρό για 4 ώρες. Το απόγευμα δεν έχουμε γιατρό και αν συμβεί κάτι και καλέσουμε ασθενοφόρο, δεν ξέρουν πως να έρθουν, δεν ξέρουν καν την τοποθεσία», λέει και συνεχίζει: «Πλέον δεν μας παρέχουν φαγητό. Μας δίνουν κάποια χρήματα για να μαγειρεύουμε μόνοι μας ωστόσο πολλές φορές δεν έχουμε ρεύμα. Στον καταυλισμό ζουν 900 -1000 άτομα. Άλλο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι με τα χαρτιά για το άσυλο. Δεν μπορούμε να φύγουμε και δεν ξέρουμε πότε θα φύγουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ