Ισπανία: Ο Ραχόι έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε σε δίκη - iefimerida.gr

Ισπανία: Ο Ραχόι έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε σε δίκη

Φωτογραφία: AP/ Francisco Seco
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μαριάνο Ραχόι βρέθηκε την Τετάρτη σε μία θέση που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά εν ενεργεία Ισπανός πρωθυπουργός: έγινε ο πρώτος που κατέθεσε ως μάρτυρας σε δίκη.

Στην κατάθεσή του, ο Ραχόι είπε επανειλημμένα ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παράνομη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του κόμματός του (PP) και ότι δεν είχε γνώση παράνομων ενεργειών αξιωματούχων του Λαϊκού Κόμματος, αναφέροντας ότι ποτέ δεν ήταν απευθείας υπεύθυνος για τα οικονομικά του PP.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από οχτώ χρόνια, έπειτα από καταγγελίες ότι αξιωματούχοι του κόμματος δωροδοκήθηκαν. Ακολούθησαν πολλές παράλληλες έρευνες, μεταξύ άλλων και για το αν ο ταμίας του κόμματος χρησιμοποίησε χρήματα προς όφελος δικό του και άλλων στελεχών.

Αν και ο Ραχόι παρουσιάστηκε στο δικαστήριο μόνο ως μάρτυρας, η αντιπολίτευση τον κάλεσε να παραιτηθεί. Ο Πέδρο Σάντσεζ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σχολίασε ότι η κατάθεση του πρωθυπουργού έκανε την Τετάρτη μία «μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία» και αναρωτήθηκε τι παράδειγμα θέλει να δώσει ο Ραχόι στους πολίτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαριάνο Ραχόι δίκη κατάθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ