Στραπατσάδα, αυθεντική - iefimerida.gr

Στραπατσάδα, αυθεντική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ξέρουν σε πολλές χώρες, αλλά καμιά συνταγή δεν φτάνει την ελληνική. Η ποιότητα της ντομάτας και τα βιολογικά αυγά είναι τα μυστικά της.

Υλικά

  • 4 μεγάλες, ώριμες, βιολογικές ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Στραπατσάδα, αυθεντική  | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο να περάσουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Πλύντε καλά και χωρίς να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες τρίψτε τις στον τρίφτη -Βάλτε τις σε βαθύ και βαρύ τηγάνι, χωρίς λάδι
  • Σε μέτρια φωτιά αφήστε τον πολτό ντομάτας να βγάλει όλα τα υγρά
  • Ανακατέψτε συχνά, για 7-8 λεπτά τουλάχιστον, όσο πάρει
  • Οταν δεν έχουν μείνει πλέον καθόλου υγρά ρίξτε στο τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ανακατέψτε καλά, σταθερά, η ντομάτα θα έχει αρχίσει να γίνεται μια κόκκινη σάλτσα
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε τα
  • Ανακατέψτε το μείγμα για 2 λεπτά
  • Ετοιμο!
  • Σε αυτή την βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: πράσινη πιπεριά, λίγο μπούκοβο, τριμμένη φέτα ή μαϊντανό από πάνω
Στραπατσάδα, αυθεντική  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή στραπατσάδα αυθεντική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ