Ο Τραμπ αποκλείει από τις ένοπλες δυνάμεις τους διαφυλικούς: Δεν θα υπηρετούν, σε οποιαδήποτε θέση - iefimerida.gr

Ο Τραμπ αποκλείει από τις ένοπλες δυνάμεις τους διαφυλικούς: Δεν θα υπηρετούν, σε οποιαδήποτε θέση

Φωτογραφία: AP/ Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι διαφυλικοί δεν θα μπορούν πλέον να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, σε οποιαδήποτε θέση.

«Επειτα από διαβούλευση με τους στρατηγούς μου και τους εμπειρογνώμονες επί των ενόπλων δυνάμεων, ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δέχεται ούτε θα επιτρέπει πλέον διαφυλικούς σε οποιαδήποτε θέση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων», έγραψε ο Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αυτό γίνεται εξαιτίας του ιατρικού κόστους.

«Ο στρατός μας πρέπει να επικεντρωθεί στην αποφασιστική και συντριπτική νίκη και δεν μπορεί να επιβαρύνεται με τα τεράστια ιατρικά κόστη και την αναστάτωση που θα συνεπαγόταν η παρουσία διαφυλικών στον στρατό», έγραψε ακόμη.

Από πέρυσι, διαφυλικοί είχαν τη δυνατότητα να υπηρετούν ανοιχτά στις ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από την απόφαση του τότε υπουργού Αμυνας, Ας Κάρτερ, να τερματίσει τη σχετική απαγόρευση, σημειώνει το Associated Press.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ