Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού - iefimerida.gr

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πραγματικό κόστος των επιχειρήσεων που υπέστησαν καταστροφές στην οδό Ερμού την περασμένη εβδομάδα και μείωση του τζίρου εν μέσω εκπτωτικής περιόδου αποτιμά έρευνα που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Η έρευνα του ΕΣΑ, ο οποίος κατέθεσε χθες μήνυση μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη για τις εκτεταμένες ζημιές στην Ερμού, εκτός από την καταγραφή των υλικών ζημιών, οι οποίες φτάνουν τις 200.000 ευρώ, προσπαθεί να καταγράψει το καθεστώς ασφάλισης των καταστημάτων της Ερμού, έναντι κακόβουλων ενεργειών & τρομοκρατικών πράξεων.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιτόπια προσέγγιση των επιχειρηματιών που επλήγησαν τα καταστήματα τους. Οπως επισημαίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, σε κάθε περίπτωση τηρήθηκαν οι κανόνες ηθικής δεοντολογίας καθώς υπήρξε ενημέρωση για τον σκοπό του ερωτηματολογίου και το πλαίσιο πραγματοποίησης αυτού.

Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 43 καταστήματα που καταγράφηκαν επισήμως οι ζημιές τους από το ΕΒΕΑ. Η διενέργεια αυτού πραγματοποιήθηκε την 21η και 24η Ιουλίου 2017.

Αποτελέσματα

Τι επίπτωση υπολογίζετε ότι θα επιφέρουν στον συνολικό τζίρο του μηνός Ιουλίου, τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Ιουλίου 2017 ;

  • Το 44,2% των ερωτηθέντων επιχειρηματιών, υπολογίζουν ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στις 17 Ιουλίου, θα επηρεάσουν αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου σε ποσοστό άνω του 10%.
  • Το 11,6% των ερωτηθέντων, υπολογίζουν ότι τα γεγονότα, θα επηρεάσουν αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου, σε ποσοστό 5-10%.
  • Το 14% των ερωτηθέντων, υπολογίζουν ότι τα γεγονότα, θα επηρεάσουν αρνητικά τον τζίρο του Ιουλίου, σε ποσοστό 1-5%.
  • Το 16,3% των ερωτηθέντων, υπολογίζουν ότι τα γεγονότα, δεν θα επηρεάσουν τον τζίρο του Ιουλίου.
  • Τέλος, το 14% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν ή είπαν πως δεν γνωρίζουν.
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού | iefimerida.gr 0

Κατά την επιτόπια συνέντευξη, επιπροσθέτως οι έμποροι της οδού Ερμού, εξέφρασαν την πικρία τους, για το θέμα της παρεμπόδισης του νόμιμου ανοίγματος των καταστημάτων τους την προηγούμενη Κυριακή.

Οι πλειοψηφία των εμπόρων της οδού Ερμού, αν και δεν επιζητούν άνοιγμα των καταστημάτων τους όλες τις Κυριακές του έτους, είναι οι μοναδικοί σε όλη την Ελλάδα, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους, καμία από τις οκτώ (8) παραγωγικές Κυριακές του έτους.

Το ποσοστό των εμπόρων που είναι ασφαλισμένοι

Τα καταστήματα που είναι καλυμμένα έναντι ζημιών, από ιδιωτική ασφάλιση αποτελούν το 72,1% ενώ το 16,3% , δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Ενα ποσοστό 11,6% δεν ήξερε ή δεν ήθελε να απαντήσει.

Οι περισσότεροι δεν καλύπτονται από τις ασφαλιστικές

  • Το 45,9% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν ακόμα τι ποσοστό της ζημιάς θα καλυφθεί από την ασφαλιστική τους εταιρεία.
  • Το 29,7% δεν δικαιούνται αποζημίωση.
  • Το 10,8% αντιστοιχεί σε ερωτηθέντες που δεν ήθελαν να απαντήσουν.
  • Τέλος, παρατηρούμε ότι είναι πολύ μικρό το ποσοστό (13,8%), που καταγράφεται και αποδεικνύει ότι οι πληγείσες επιχειρήσεις που θα αποζημιωθούν είναι ελάχιστες.
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Αυτό είναι το πραγματικό κόστος των βανδαλισμών στην Ερμού | iefimerida.gr 1

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν ακόμη εάν και με τι ποσό θα αποζημιωθούν, γιατί:

-Στην πλειοψηφία το ποσό απαλλαγής που αναφέρεται στο ασφαλιστικό τους συμβόλαιο, είναι πολύ υψηλό και δεν έχουν δυνατότητα αποζημίωσης ή το τελικό ποσό που θα τους καταβληθεί θα καλύπτει πολύ μικρό ποσοστό της ζημιάς.

-Πολλοί εξ αυτών, είναι ασύμφορο να ανταποκριθούν στα τόσο υψηλά ασφάλιστρα για κάλυψη τέτοιων κινδύνων, που οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν, λόγω της θέσης του καταστήματος τους.

-Μόνο όσοι έχουν παλαιά συμβόλαια και δεν έχουν υποστεί στο παρελθόν ζημιές, έχουν μεγάλη πιθανότητα να καλύψουν μεγάλο ποσοστό της ζημιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ζημιές Ερμού ΕΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ