Ουάσινγκτον: Από το 2018 η Β. Κορέα θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά - iefimerida.gr

Ουάσινγκτον: Από το 2018 η Β. Κορέα θα μπορεί να χτυπήσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά

Φωτογραφία: AP/ Eugene Hoshiko
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η νέα εκτίμηση της Ουάσινγκτον ότι η Β. Κορέα θα διαθέτει από τις αρχές του 2018 έναν αξιόπιστο, διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με ικανότητα να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Αυτό εκτιμά η νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας πληροφοριών του αμερικανικού Πενταγώνου (DIA), στην οποία μειώνεται δραματικά το χρονοδιάγραμμα για το πότε η Πιονγιάνγκ θα έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει πόλεις της βόρειας Αμερικής με πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με την Washington Post, η νέα εκτίμηση της DIA μειώνει κατά σχεδόν δύο χρόνια την πρόβλεψη για το πότε θα έχει αυτή την ανησυχητική δυνατότητα η Β. Κορέα. Τα δεδομένα άλλαξαν έπειτα από τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ, οι οποίες έδειξαν εκπληκτική τεχνική πρόοδο από τους επιστήμονες της χώρας, με ρυθμό που πολλοί αναλυτές δεν πίστευαν ότι μπορεί να υπάρξει στο απομονωμένο καθεστώς.

Τα ευρήματα αυτά εντείνουν την πίεση στις ΗΠΑ και τους Ασιάτες ηγέτες, προκειμένου να σταματήσει η πρόοδος της Βόρειας Κορέας, προτού είναι σε θέση να απειλήσει τον κόσμο με πυραύλους που φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Η DIA κατέληξε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα είναι σε θέση να παράξει ένα «αξιόπιστο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με πυρηνική κεφαλή» κάποια στιγμή μέσα στο 2018, κάτι που σημαίνει ότι έως την επόμενη χρονιά το πρόγραμμα θα έχει προχωρήσει από το πρωτότυπο στη γραμμή παραγωγής, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η Washington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ