Τσακαλώτος: Επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές -Θα κάνουμε και δεύτερη και τρίτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές -Θα κάνουμε και δεύτερη και τρίτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για επιτυχημένη έξοδο στις αγορές μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών και την άντληση 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,625%.

«Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ' αυτό που περιμέναμε» είπε ο κ. Τσακαλώτος εξηγώντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να βελτιώσει κατά 0,3% το επιτόκιο με το οποίο είχε δανειστεί η Ελλάδα το 2014 επί κυβερνήσεων Αντώνη Σαμαρά.

«Εχουμε τα πρώτα σταθερά δείγματα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», υπογράμμισε ο υπουργός. «Ηταν μια πρώτη προσπάθεια για έξοδο στις αγορές. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη» προϊδέασε.

Οπως σημείωσε η σημερινή έξοδος στις αγορές «δεν είναι το τέλος, είναι μια αρχή. Το συζητήσαμε, ήταν καλή σήμερα η αγορά και ικανοποιητικό το αποτέλεσμα». Τόνισε δε ότι παραμένουμε με το βλέμμα στον Αύγουστο του 2018 ώστε «να βγούμε από τα μνημόνια με διαφορετικούς όρους για να μπορέσει η κυβέρνησή μας να κάνει όσα έχει υποσχεθεί».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε επίσης την αντιπολίτευση η οποία εγκαλούσε την κυβέρνηση για μη επιτυχημένη διαπραγμάτευση.

Οπως υποστήριξε η αντιπολίτευση δεν έλαβε υπόψιν της ότι έκλεισε η β’ αξιολόγηση, δεν θεώρησε σημαντικό το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Μoody’s μας αναβάθμισε, δεν είδαν την έκθεση της S&P και ότι η Κομισιόν μας έβγαλε από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ