Στο 4,375% το επιτόκιο του νέου ομολόγου -Προσφορές πάνω από 7 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Στο 4,375% το επιτόκιο του νέου ομολόγου -Προσφορές πάνω από 7 δισ. ευρώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφορές πάνω από 7 δισ. ευρώ έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορέις (γύρω στις 16:25 μ.μ.), για το 5ετές ελληνικό ομόλογο, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 4,375%, από 4,875% που ήταν στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόδοση του ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,65%.

Τώρα, απομένει να διαπιστωθεί αν αυτό θα είναι το τελικό επιτόκιο και η τελική απόδοση του 5ετούς.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ανακοινώθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες Goldman Sachs, BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank και HSBC ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας με στόχο την άντληση 3 δισ. ευρώ.

Σήμερα το απόγευμα θα ολοκληρωθούν και τα δύο σκέλη της δημόσιας προσφοράς και θα γίνει η τιμολόγηση της έκδοσης. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που θα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο και το επιτόκιο.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διασφάλιση ενός επιτοκίου κάτω του 4,95%, που ήταν το επιτόκιο στο ομόλογο Σαμαρά το 2014.

Αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος, εκτός από το επιτόκιο το οποίο θα διαμορφωθεί, είναι η υπερκάλυψη του στόχου αλλά και η συμμετοχή τόσο των ξένων όσο και των Ελλήνων επενδυτών στο ομόλογο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ