Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα η διαδρομή - iefimerida.gr

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα η διαδρομή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα βρίσκεται μεν σε καλή θέση αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στο τέλος της διαδρομής, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως η χώρα μας έχει ακόμα έναν χρόνο μπροστά της μέχρι τη λήξη του Μνημονίου, και πρέπει να συνεχίσει τις σοβαρές προσπάθειες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμπαραστέκεται στην Ελλάδα μέχρι να επιστρέψει στην κανονικότητα της ευρωζώνης. «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς», είπε.

Αυτό που ο Επίτροπος Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της έκαναν για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημείωσε εισαγωγικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το διάλογο που είχε, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Είναι κάτι που αφορά το μέλλον και τη συνοχή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης, επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε εξάλλου για να προσθέσει όμως: «Περιμένουμε -όταν έλθει η ώρα αυτή- να γίνει αυτό που πρέπει, και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους», ζήτησε ο Πρόεδρος. Υπογραμμίζοντας, στο σημείο εκείνο, το «μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους». Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες, συμπλήρωσε. Ταυτοχρόνως δε, εξέφρασε την ελληνική υποστήριξη για τη θεσμική ενίσχυση του Eurogroup.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ