Γαλλία: Πύρινη λαίλαπα αποτεφρώνει δάση στη Ριβιέρα και την Κορσική [βίντεο] - iefimerida.gr

Γαλλία: Πύρινη λαίλαπα αποτεφρώνει δάση στη Ριβιέρα και την Κορσική [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στη νότια Γαλλία, όπου μαίνονται πύρινα μέτωπα κοντά στη Νίκαια, το Σεν Τροπέ και στην Κορσική.

Οι αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα τους κατοίκους στα περίχωρα της πόλης Μπιγκούλια στη βορειοανατολική ακτή της Κορσικής, όπου η πύρινη λαίλαπα έχει κατακάψει 9.000 στρέμματα δάσους και οχήματα και απειλεί κατοικίες.

Γαλλία: Πύρινη λαίλαπα αποτεφρώνει δάση στη Ριβιέρα και την Κορσική [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

160 πυροσβέστες με πάνω από 12 πυροσβεστικά οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ επιχειρούν και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μια άλλη πυρκαϊά στα νότια του νησιού, που απείλησε την πόλη Αλέρια, τέθηκε τελικά χθες υπό έλεγχο.

Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίας που επικρατούν σ’ ολόκληρη τη νοτιοανατολική Γαλλία σε συνδυασμό με την ξηρασία και τους ισχυρούς ανέμους συνέβαλαν στην εξάπλωση των πυρκαϊών.

Γαλλία: Πύρινη λαίλαπα αποτεφρώνει δάση στη Ριβιέρα και την Κορσική [βίντεο]  | iefimerida.gr 1

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη μέρα», δήλωσε ο Μισέλ Μπερνιέ, επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Γαλλίας. «Κι η μάχη θα είναι πολύ δύσκολη».

Πυρκαϊές μαίνονται στα δάση γύρω απ’ το Λιμπερόν στην περιοχή Βοκλύζ, ενώ οι αρχές διέταξαν την εκκένωση περίπου 100 σπιτιών σ’ ένα χωριό της περιοχής, όπου αναμένονταν 500 πυροσβέστες.

Μια άλλη φωτιά αποτέφρωσε 2.000 στρέμματα δάσους στο Ζιγκαρό, κοντά στο Σεν Τροπέ, ενώ στο Καρό, βόρεια της Νίκαιας ο πύρινος εφιάλτης έκανε στάχτη ένα σπίτι, μια αποθήκη και αρκετά οχήματα, και αρκετοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους, όσο οι 270 πυροσβέστες προσπαθούσαν να ανακόψουν την επέλαση της φωτιάς.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ