Θεσσαλονίκη: Στον αέρα το ιστορικό φεστιβάλ «Δημήτρια» μετά από 52 χρόνια - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Στον αέρα το ιστορικό φεστιβάλ «Δημήτρια» μετά από 52 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από 52 χρόνια το ιστορικό Φεστιβάλ των Δημητρίων, βρίσκεται στον αέρα καθώς το πρόγραμμα του φεστιβάλ για φέτος καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σε μια μισοάδεια αίθουσα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου παρουσίασε το πρόγραμμα των φετινών 52ων Δημητρίων. Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη διοίκηση του δήμου τόσο για τις διοργανώσεις προηγουμένων χρόνων, καθώς και για τις φετινές απευθείας αναθέσεις ενώ έκαναν λόγο και για ασάφειες στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κριτική ασκήθηκε και στην απόφαση του δήμου να συμπεριλάβει στα Δημήτρια, εκδηλώσεις σχετικές με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Τελικά ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Μέσα στην αίθουσα δεν βρίσκονταν αρκετοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας», με αποτέλεσμα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ να καταψηφιστεί με 16 ψήφους (συμπεριλαμβάνονται και τα λευκά). Υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλία», εκτός του Ανδρέα Κουράκη, του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, "Ανοιχτή Πόλη".

Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι τότε η διοργάνωση βρίσκεται στον αέρα.

Πηγή: thestival

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ