Τα συνθηματικά του κυκλώματος διακίνησης νοθευμένων ποτών -«Πάμε για μπάνιο» - iefimerida.gr

Τα συνθηματικά του κυκλώματος διακίνησης νοθευμένων ποτών -«Πάμε για μπάνιο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ιδιότυπο λεξιλόγιο με συνθηματικά για τα ποτά-«μπόμπες» που διακινούσαν σε Αττική και νησιά, χρησιμοποιούσαν τα δύο μεγάλα κυκλώματα διακίνησης νοθευμένων ποτών.

Αρχηγοί των κυκλωμάτων εμφανίζονται δύο ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων εταιρειών παραγωγής ποτών με έδρα την Παιανία και τον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες που είχαν γεμίσει με νοθευμένα ποτά Αττική, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη είχαν το «γλωσσάρι» τους:

Όταν έλεγαν «θα πάμε για μπάνιο», εννοούσαν την μεταφορά νοθευμένων ποτών, «δέντρο» έλεγαν την βότκα, «ανταλλακτικό» το οινόπνευμα, «ψηλά» έλεγαν την βότκα Belvedere, «κοντά» την Absolut, «πετσέτα» την δεξαμενή όπου τοποθετούσαν τα ποτά, «χαρτάκια» τις ετικέτες επώνυμων ποτών. Ο «κοντός» ήταν ο 47χρονος αρχηγός του ενός εκ των δύο κυκλωμάτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης που είχε εισαχθεί στην χώρα μας από τη Βουλγαρία για την παρασκευή των νοθευμένων ποτών. Κατά μέσο όρο παρασκευάζονταν τέσσερις τόνοι την εβδομάδα που αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 φιάλες.

Η κάθε μια πωλούνταν έναντι 5,5 ευρώ, δηλαδή στο 1/4 της κανονικής τιμής. Ενδεικτικό είναι ότι στην Ζάκυνθο έγιναν έρευνες στις δύο μεγαλύτερες κάβες του νησιού που προμήθευαν με ποτά μπόμπες πολλά μαγαζιά στον Λαγανά και σε άλλες περιοχές.

Η οικονομική αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα εντόπισε δύο παρασκευαστήρια σε Μενίδι και Καματερό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ποτά νοθευμένα κύκλωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ