Μη δεσμευτική προσφορά για την Alitalia υπέβαλε η Ryanair - iefimerida.gr

Μη δεσμευτική προσφορά για την Alitalia υπέβαλε η Ryanair

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για την προβληματική Alitalia, σύμφωνα με τον διευθύνοντα οικονομικό σύμβουλο της πρώτης.

Η Alitalia υπέβαλε τον Μάιο αίτηση για ένταξη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, ξεκινώντας μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε ανατροπές στην ιταλική αεροπορική, σε πώλησή της ή σε εκκαθάρισή της.

Μέχρι την προθεσμία της Παρασκευής, η Alitalia είχε λάβει δέκα μη δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters.

«Υποβάλαμε μη δεσμευτική προσφορά», δήλωσε ο CFO της Ryanair, Neil Sorahan στο Reuters. «Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα, πέραν του ότι νομίζουμε ότι είναι σωστό να εμπλακούμε στη διαδικασία».

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’ Leary, είχε πει πως η εταιρεία θα επιδιώξει να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην Alitalia αν αποφασίσει να επενδύσει.

Όμως άλλες φορές είχε αφήσει να εννοηθεί πως ενδιαφέρεται περισσότερο να συνεργαστεί με την εταιρεία παρά να την αγοράσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Alitalia βρίσκεται υπό εποπτεία με δάνειο 500 εκατ. Ευρώ μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει τον εθνικό αερομεταφορέα μέχρι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή αν πρέπει να πουληθούν χωριστά διάφοροι τομείς της.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alitalia ryanair
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ