Η καλλιτέχνις που δεν φοβάται να δείξει τη γυναικεία φύση έτσι όπως πραγματικά είναι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η καλλιτέχνις που δεν φοβάται να δείξει τη γυναικεία φύση έτσι όπως πραγματικά είναι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια conceptual artist που θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Ή έστω την (λανθασμένη) αντίληψη που έχει αυτός για τη φύση του γυναικείου σώματος.

O λογαριασμός Wit_Myt στο Ιnstagram ανήκει στην υπερταλαντούχα νοτιοαφρικανή Annelies Hofmeyr. Πρόκειται για μια από τις πιο εύστροφες, οξυδερκείς και ευρηματικές εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης που μιλάει και θίγει, ανοιχτά και χωρίς προσχήματα, θέματα για τα οποία ο κόσμος -συνήθως- ντρέπεται να μιλήσει.

Χρησιμοποιώντας ως μοντέλα γυναίκες ή φτιάχνοντας συνθέσεις από αντικείμενα άρρηκτα συνδεδεμένα με τη γυναικεία κουλτούρα (π.χ. τη Barbie), δημιουργεί δυνατές εικόνες- έργα τέχνης που αναδεικνύουν τη γυναικεία φύση όπως πραγματικά είναι καταδικάζοντας τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις που τη συνοδεύουν. Μακροπρόθεσμος στόχος της; Να δείξει ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι πολλά παραπάνω από αυτό που η πλειονότητα πιστεύει: δηλαδή «νοικοκυρές», «υπάκουες σύζυγοι», «καλές μανούλες».

Δείτε φωτογραφίες στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ANNELIES HOFMEYR
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ