Κάθετος ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: «Οχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - iefimerida.gr

Κάθετος ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: «Οχι» στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Φωτογραφία: AP/ Ronald Zak
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τάχθηκε ξανά κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και χαρακτήρισε ανησυχητικές και αυθαίρετες τις συλλήψεις ακτιβιστών στη χώρα.

«Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει επιτέλους να λάβει τώρα ξεκάθαρα θέση απέναντί της και να επιδιώξει αντί της ένταξης μια συντεταγμένη συνεργασία μαζί της ως γείτονα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας στην Die Welt.

«Η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ, καθώς επίσης και του τουρκικής καταγωγής Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, είναι αυθαίρετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η εκτίμησή μου ότι η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρώπη επαληθεύεται ολοένα και περισσότερο», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ