Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι -Για μία λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ - iefimerida.gr

Στο Κουβέιτ η Μογκερίνι -Για μία λύση στη διπλωματική κρίση με το Κατάρ

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Κουβέιτ θα βρεθεί την Κυριακή η Φεντερίκα Μογκερίνι, στο πλαίσιο των προσπαθειών να επιλυθεί η διπλωματική κρίση μεταξύ του Κατάρ και τεσσάρων αραβικών χωρών, που το κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

Το Κουβέιτ έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στην κρίση και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα την επίσκεψή της εκεί.

Στις αρχές Ιουνίου η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις και την επικοινωνία τους με το Κατάρ, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις τους.

Το Κουβέιτ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης, παρέδωσε στην Ντόχα το τελεσίγραφο των τεσσάρων αραβικών χωρών όμως το Κατάρ αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τα 13 αιτήματα που του έθεσαν. Μεταξύ άλλων, του ζητήθηκε να διακόψει τις σχέσεις του με το Ιράν, να κλείσει την τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφός του, να σταματήσει να στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και να κλείσει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Πηγή: ΑΠΕ/ Sputnik

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεντερικα μογκερινι Κατάρ Κουβέιτ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ