Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε... ψυχανάλυση στην Αθήνα! - iefimerida.gr

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε... ψυχανάλυση στην Αθήνα!

Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Κολωνό «βρέθηκε» η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκφράζοντας την επιθυμία να γνωρίσει από κοντά τους Έλληνες και να τους ακούσει. Ο λόγος φυσικά για τη διαδραστική περφόρμανς με τίτλο «Η Μέρκελ έρχεται», που έλαβε χώρα στο θέατρο Επί Κολωνώ και εντυπωσίασε το κοινό.

Φυσικά το κλίμα δεν ήταν καλό για τη Γερμανίδα καγκελάριο που εμφανίστηκε στη σκηνή του θεάτρου κρατώντας λευκή σημαία. Οι θεατές έκαναν ψυχοθεραπεία στη γερμανική και αγγλική με μετάφραση στην ελληνική γλώσσα. Τι κι αν πίσω από το ασπρόμαυρο προσωπείο βρισκόταν η Γερμανίδα ηθοποιός Εφι Ράμπζιλμπερ; Για μια στιγμή το κοινό ένιωσε όμως ότι μιλούσε στη Μέρκελ και έβγαλε από μέσα του όλα όσα το πνίγουν.

Πλάι της ήταν η Λόττε Κουκουλά, φοιτήτρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και διερμηνέας, καθώς και η ψυχολόγος Ρένα Κωνσταντάκη που επιχειρούσε να λύσει τα προβλήματά της και να γεφυρώνει την επικοινωνία μεταξύ πολιτικού και πολιτών.

Η «καγκελάριος» προσέφερε και λουκάνικα στο κοινό το οποίο της απάντησε με το χαρακτηριστικό «Μαζί τα φάγαμε!»

«Μου έχετε δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα και το έριξα στο φαΐ. Ακούω και Θεοδωράκη επειδή σας αρέσει», της είπε ένας θεατής.

Τα καψώνια έδιναν και έπαιρναν αφού σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» το κοινό της κόλλησε μέχρι και ψεύτικο μουστάκι σαν εκείνο του Χίτλερ!

«Αν αναλάβουν τη Γερμανία έλληνες μανατζαραίοι, θα τη διαλύσουν», σχολίαζε κλαίγοντας από τα γέλια ο νεαρόκοσμος.Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στο Μνημόνιο και τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά επεκτάθηκε και στα... προσωπικά της κ. Μέρκελ με το κοινό να ενδιαφέρεται να μάθει τόσο για το μισθό της Γερμανίδας καγκελαρίου όσο και για την ερωτική της ζωή.

«Με τον Παπαδήμο τι γίνεται;», μας ρωτούσε η Μέρκελ. «Εμάς ρωτάτε; Εσείς μας τον φέρατε» απαντούσε σκωπτικά το κοινό.

Η ιδέα της περφόρμανς ανήκει στη γερμανίδα ηθοποιό, σκηνοθέτρια και τραγουδίστρια Εφι Ράμπζιλμπερ η οποία μιμείται εξαιρετικά τις κινήσεις της κ. Μέρκελ και εδώ και πέντε χρόνια κάνει περιοδείες συμπεριλαμβάνοντας φυσικά στο πρόγραμμά της και την Ελλάδα.

Στην ελληνική παράσταση επέλεξε να έχει πλάι της την ελληνογερμανίδα ψυχολόγο και χορογράφο, Ρένα Κωνσταντάκη, τη Λόττε Κουκουλά, τον Μάκη Παπαδημητράτο.

«Σκοπός της θεατρικής Μέρκελ είναι να μάθει τι σκεφτόμαστε για την πολιτική αλλά και να προσεγγίσει μαζί μας υπαρξιακά προβλήματα», εξηγεί η Ρένα Κωνσταντάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ