«Βουτιά» της δημοτικότητας του Μακρόν -Εχασε 10 μονάδες μέσα σε ένα μήνα - iefimerida.gr

«Βουτιά» της δημοτικότητας του Μακρόν -Εχασε 10 μονάδες μέσα σε ένα μήνα

Φωτογραφία: AP/ Claude Paris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη πτώση παρουσίασε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν τον Ιούλιο, καθώς πλέον το 54% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από εκείνον.

Ο Γάλλος πρόεδρος «έχασε» δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύει η Le Journal du Dimanche.

Πτώση κατέγραψε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, από το 64% στο 56%.

Σε ό,τι αφορά τον Μακρόν, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «μάλλον ικανοποιημένο» (από ένα 54% τον Ιούνιο) και το 7% «πολύ ικανοποιημένο» (από 10% τον Ιούνιο), κάτι που σημαίνει ότι αθροιστικά στις δύο κατηγορίες η πτώση της δημοτικότητάς του έφθασε τις δέκα μονάδες.

Ταυτόχρονα, το σύνολο των δυσαρεστημένων αυξήθηκε από το 35% τον Ιούνιο στο 43% τον Ιούλιο, αν συνυπολογιστούν οι «πολύ δυσαρεστημένοι» (15% τον Ιούλιο, από 12% τον Ιούνιο) και οι «μάλλον δυσαρεστημένοι» (από 23% στο 28%). Το 3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη, από το 1% τον περασμένο μήνα.

Για τον πρωθυπουργό Φιλίπ, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (από 59% έναν μήνα νωρίτερα) και το 4% «πολύ ικανοποιημένο» (-1%). Το 27% του δείγματος δήλωσε «μάλλον δυσαρεστημένο» (+3%) και το 10% «πολύ δυσαρεστημένο» (+2%). Το ποσοστό όσων δεν απάντησαν αυξήθηκε από το 4% στο 7%.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ